Lucruri mai putin stiute despre Thailanda



Lucruri mai puțin știute despre Thailanda

Thailanda este binecunoscută pentru plajele sale superbe, stâncile de calcar maiestuoase, localnicii prietenoși și templele impunătoare. Dar, dincolo de frumusețea naturală și de atracțiile turistice, Țara Zâmbetelor are o istorie unică și numeroase obiceiuri ce pot părea bizare pentru vizitatori. Așadar, dacă plănuiești să ajungi în curând în Thailanda, iată câteva detalii despre această destinație pe care puțini le cunosc.

Numele real al Bangkokului este altul…și este greu de pronunțat

Capitala Thailandei, Bangkok, are unul dintre cele mai lungi nume din lume. Fiind format din mai multe cuvinte în limba Pali și în sanscrită, numele real al Bangkokului este Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. Numele orașului înseamnă „Orașul Îngerilor, Marele Oraș al Nemuritorilor, Orașul Magnific al celor Nouă Bijuterii, Reședința Regelui, Orașul Palatelor Regale, Căminul Zeilor Încarnați, ridicat de Visvakarman la ordinul lui Indra”. În thailandeză, oamenii numesc de obicei Bangkokul „Krung Thep”,  - versiunea prescurtată a numelui complet al orașului:)

Thailanda este o țară a templelor

În Thailanda există peste 40.000 de temple, din care peste 30.000 sunt încă folosite. Pratic oriunde ai merge în Thailanda, vei vedea temple. Religia joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a localnicilor, de aici și numărul mare de așezăminte religioase. Dacă vei vrea să vizitezi un templu în timpul sejurului în Thailanda, va trebui să te îmbraci modest și să ai corpul acoperit.

Pisicile siameze sunt originare din Thailanda

Chiar dacă Regatul Siamului nu mai există, numele său poate fi regăsit încă în multe locuri și lucruri. Un exemplu în acest sens îl constituie rasa de pisici siameze. Se spune că existau inițial 23 de tipuri diferite de pisici siameze în Thailanda. Cu toate acestea, astăzi există doar șase astfel de tipuri de pisici. În Thailanda, se spune că mireasa care primește în noaptea nunții o pereche de pisici siameze va avea noroc în căsnicie.

Prima pereche celebră de gemeni uniți provenea din Thailanda

Te-ai întrebat vreodată de ce gemenii uniți sunt numiți și siamezi? Termenul de gemeni siamezi provine de la frații Chang și Eng Bunker, care s-au născut uniți în 1811 în Regatul Siam. Au fost numiți „Gemenii Siamezi” când au ajuns pentru prima dată în Anglia pentru a lucra la circ. Astăzi, cuvântul nu mai este folosit pe scară largă.  

Peste 90% dintre thailandezi sunt budiști

Chiar dacă  budismul nu este religia oficială a Thailandei, peste 90% din populația țării este budistă. De fapt, țara are a doua cea mai mare populație budistă din lume. Constituția thailandeză garantează libertatea religioasă pentru toți cetățenii, dar Regele trebuie să fie budist Theravada (cea mai veche tradiție budistă, numit și Budismul sudic sau Calea Bătrânilor).

Indiferent care este motivul pentru care ai ales o excursie în Thailanda, cu siguranță așteptările îți vor fi întrecute. Dacă vrei să afli ce presupune un sejur în Thailanda în ce privește costurile și alte detalii, ne poți contacta la email oferte@holidayoffice.ro sau la numărul de telefon 021 5275050.


SOURCE AND TAGS