Lucruri interesante pe care nu le stiai despre Gran Canaria



Lucruri interesante pe care nu le știai despre Gran Canaria

Vine iarna și ți-ai dori foarte mult să mai stai câteva zile la soare, să te bucuri de vreme plăcută și să te relaxezi pe o plajă cu nisip fin. Gran Canaria este cu siguranță destinația ideală pentru plajă și relaxare, indiferent de anotimp. Vei vedea însă că Gran Canaria are mult mai multe de oferit decât credeai. Iată doar câteva aspecte cu care Gran Canaria te va suprinde.

Poți degusta un vin cu un gust unic în lume

Puțini turiști știu că în Gran Canaria există peste 50 de crame și că pe insulă cresc mai mulți struguri endemici, inclusiv „listan Negro” și „listan Blanco”. Vinurile produse aici au un gust pe care nu-l vei mai găsi în altă parte. De aceea, dacă ai venit în vacanță în Gran Canaria, trebuie neapărat să vizitezi zona de vii -care sunt concentrate în jurul Monte Lentiscal, situat în apropierea craterului vulcanic Caldera la Bandama.

Poți face drumeții în locuri pitorești

Populația indigenă, Guanches, a creat de-a lungul timpului sute de trasee de drumeții pe teritoriul întregii insule. Astăzi, turiștii se pot bucura de aceste trasee și pot face drumeții superbe de-a lungul văilor verzi luxuriante, pavate cu palmieri și fructe sălbatice. Unul din cele mai populare trasee este cel care trece prin valea Fataga. Dacă ai obosit și vrei să iei o pauză, poți face o scurtă oprire în satul Fataga, unde te poți desfăta cu delicatese locale într-unul din numeroasele restaurante din sat.

Poți coborî în craterul unui vulcan

Gran Canaria este o insulă vulcanică, la fel ca celelalte insule Canare, dar știai că aici poți să cobori într-un crater vulcanic? Acest crater vechi accesibil turiștilor se numește La Caldera Bandama și este situat între Telde și Las Palmas. Pentru a coborî în craterul vulcanic ce măsoară 1000 de metri în diametru și 200 de metri în adâncime, vei parcurge timp de aproximativ 35 de minute o potecă abruptă ce te va conduce către o mică vale cu vegetație luxuriantă formată din portocali sălbatici, smochini și palmieri, dar și plante exotice precum eucalipt și agave. Pregătește-te de un efort moderat și asigură-te că bateria de la aparatul foto este încărcată.

Te poți bucura de un rom de foarte bună calitate

Culturile de trestie de zahăr fiind foarte întinse aici, locuitorii Gran Canariei au produs rom de calitate cu mult înaintea altor popoare. Fabrica de rom Arehucas este cea mai veche distilerie de rom din Europa, pe care o poți vizita ca parte a unei excursii de o zi în fermecătorul oraș Arucas din nordul insulei. Aici poți încerca Arehucas blanco (alb) sau Arehucas oro (auriu), precum și varianta mai dulce, ron miel (rom cu miere) - ideal ca aperitiv sau ca digestiv.
Dacă tot ai ajuns în Arucas, poți profita și de ocazie pentru a vizita biserica veche din orășel sau pentru a lua masa la restaurantul cu stele Michelin care oferă o vedere spectaculoasă din vârful muntelui.

Insula este cunoscută pentru producția impresionantă de banane

Gran Canaria a fost cel mai mare exportator de banane până la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, când a apărut o concurență puternică pe acest segment din America Latină. Dacă îți plac băuturile alcoolice dulci, trebuie neapărat să încerci lichiorul de banane produs de localnici. Dacă vrei să vizitezi una dintre cele mai mari și populare plantații de banane de pe insulă, poți merge la Bodegas Los Berrazales, situată lângă capitala Las Palmas, în nord.  

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile cu care Gran Canaria își surprinde turiștii. Dacă ți-am trezit curiozitatea și ai vrea să afli mai multe despre sejururile în Gran Canaria organizate de agenția noastră, contactează-ne pe mail la office@holidayoffice.ro sau la telefon 021 527 50 50.


SOURCE AND TAGS