Lucruri mai putin stiute despre Maldive



Lucruri mai puțin știute despre Maldive

Insulele Maldive reprezintă alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat. Deși destinația a devenit foarte populară la noi în țară în special în ultimii ani, puțini cunosc detalii despre geografia și istoria insulei, limba oficială sau religia locuitorilor. În acest articol am adunat o serie de informații interesante și utile pentru pasionații de călătorii, în special pentru cei care plănuiesc să ajungă în curând pe aceste meleaguri.

Un popor străvechi cu o cultură bogată

Deși se știu foarte puține despre istoria antică a insulelor Maldive, se crede că teritoriul are o istorie veche, ce a început cu peste 2500 de ani în urmă. Populația maldiviană este rezultatul mai multor valuri de migrație din diferite părți ale subcontinentului indian și ale mai multor secole de interacțiuni dintre oameni de diferite rase și etnii care au străbătut Oceanul Indian de-a lungul timpului.
Populația din Maldive a primit așadar diverse influențe culturale, atât trăsăturile fizice ale locuitorilor cât și cultura lor împrumutând numeroase caracteristici ale popoarelor din țările africane, Arabia, Indonezia și India.

Limba oficială a Maldivelor este Dhivehi, o limbă unică vorbită numai de oamenii din Maldive. Majoritatea locuitorilor vorbesc însă și limba engleza fluent. În stațiuni se vorbește de asemenea franceza, germana și italiana. În ceea ce privește religia, deși inițial au fost budiști, maldivienii au fost convertiți la islamismul sunnit în secolul al XII-lea. Astăzi islamul este religia oficială a întregii populații.

O natură mereu surprinzătoare

Țara se întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 de kilometri pătrați, dintre care doar 298 de kilometri pătrați sunt uscat. Deci, practic doar 1% din teritoriul arhipelagului este ocupat de uscat iar 99% de apă.
În 2011, Atolul Baa, ale cărui numeroase recife găzduiesc o biodiversitate recunoscută la nivel mondial, a devenit Rezervație a Biosferei UNESCO.

Dacă vrei să asiști la un adevărat spectacol natural, în timpul nopții poți admira fitoplanctonul ce începe să strălucească în contact cu oxigenul. Un alt aspect care-i ia prin surprindere pe cei care vin pentru prima oară în Maldive este nisipul  format din corali, care, spre deosebire de nisipul normal pe bază de quartz, nu se încălzește și, deci, nu te va arde nici în cele mai fierbinți zile.

Un alt lucru pe care trebuie să-l cunoști despre Maldive este că, datorită musonului, plajele din insule se deplasează de două ori pe an: în lunile lunile ianuarie - martie, masele de nisip se deplasează spre sud - vest, în timp ce în lunile mai - septembrie, acestea se îndreaptă pe direcția nord - est.

Dacă articolul nostru ți-a trezit interesul și ai vrea să știi mai multe despre ofertele noastre de vacanța în Maldive, ne poți contacta pentru mai multe detalii.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare