Cinci lucruri mai putin cunoscute despre Palma de Mallorca



Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Palma de Mallorca


Palma de Mallorca este recunoscută pentru plajele sale superbe și peisajele pitorești care atrag anual aproximativ zece milioane de turiști. Există însă multe alte lucruri pe care merită să le știi despre superba stațiune, mai ales dacă te pregătești să-ți rezervi un sejur în Palma de Mallorca.  

O insulă cu un nume interesant

Numele insulei provine din limba latină - „insula maior” înseamnă „insula mai mare”, deoarece Mallorca este cea mai mare insulă din Spania. Treptat, fraza a fost pronunțată greșit și insula a devenit cunoscută sub numele de Mallorca. Cei mai mulți britanici numesc insula Majorca, dar pentru toți ceilalți turiști insula se numește Mallorca.

Un loc cu o istorie zbuciumată

Insula a început să fie locuită începând cu anul 7000 î.Hr. Datorită poziției sale geografice strategice, multe armate au încercat să o invadeze de-a lungul timpului. În anul 123 î.Hr., romanii au revendicat insula dar cea mai cunoscută invazie a fost cea a regelui Jaime al Aragonului, care a avut loc în 1229. Acesta este momentul în care s-au pus bazele provinciei Mallorca așa cum este ea în zilele noastre.

O destinație de vacanță populară printre celebrități

În anii 1920 insula a găzduit celebrități precum Audrey Hepburn și Elizabeth Taylor. Însă insula și-a atins potențialul turistic abia începând cu anii 1950, când a început să primească milioane de turiști din întreaga lume. Artiștii și scriitorii celebri au fost și ei atrași de stațiunea de pe coasta de vest a Coastei Majorca. Robert Graves, cunoscut drept unul dintre cei mai mari poeți ai Angliei, a fost unul dintre primii englezi care s-au mutat pe insulă. Cunoscutul poet britanic a locuit și a fost înmormântat în frumosul sat de munte Deia, care de atunci a devenit un centru popular pentru artiști.

Un lanț muntos inclus în patrimoniul mondial UNESCO

În 2011, uimitorul lanț muntos Serra de Tramuntana din Mallorca a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, fiind o zonă de mare importanță fizică și culturală. Cel mai înalt vârf din Serra de Tramuntana și din Insulele Baleare este Puig Major (1445 de metri), urmat de Puig de Massanella, care are 1364 de metri.

O moștenire culturală impresionantă

Impresionanta catedrală La Seu din Palma este unul din cele mai interesante monumente istorice din Palma de Mallorca și o adevărată emblemă culturală a orașului. Această catedrală imensă a fost construită pe locul unei foste moschei. Construcția sa a început în anul 1230 și a continuat timp de 400 de ani, de lucrări ocupându-se renumitul arhitect Antoni Gaudi.

O destinație populară pentru bicicliști

Mallorca primește în fiecare an zeci de mii de bicicliști profesioniști ce vin aici pentru antrenamente și curse organizate, dar și cicliști amatori ce vin aici să se relaxeze. Bicicliștii sunt atrași de relieful variat al insulei, ce constituie adevărate provocări pentru cei pasionați de cycling. Unul dintre traseele preferate de cicliștii profesioniști este Sa Calobra, un traseu palpitant de 10 km ce se desfășoară pe coasta unui munte.

Dacă vrei să te convingi de frumusețea acestei insule, să te relaxezi și să te distrezi într-un cadru mirific,  trebuie doar să-ți rezervi un sejur în Palma de Mallorca. Contactează-ne pentru mai multe detalii despre vacanțele organizate de noi în superba stațiune de la Marea Mediterană.


SOURCE AND TAGS