De ce este Mallorca destinația ideală pentru vacanță?



De ce este Mallorca destinația ideală pentru vacanță?

Plajele și golfurile frumoase ale insulei, sărutate de ape turcoaz, sunt una dintre principalele atracții. Există plaje îndepărtate unde vă puteți bucura de singurătatea oceanului, precum și plaje mai aglomerate (mai ales în timpul vârfului de sezon) care oferă un mediu distractiv, locuri pitorești ce îmbină armonios tradiția cu modernismul într-un stil aparte.

Turismul în Mallorca este înfloritor, așa cum demonstrează creșterea bruscă a numărului de vizitatorilor străini și toată zona este foarte prietenoasă cu diferențele culturale. Unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din Europa sunt Insulele Baleare, iar Mallorca, a treia insulă ca mărime din Spania, atrage peste 4 milioane de vizitatori pe an. De zece ori mai mulți oameni trăiesc acolo și chiar și o simplă plimbare pedestră sau cu bicicleta este o adevărată delectare.

Mallorca are o istorie lungă de găzduire a unora dintre cele mai faimoase competiții de navigație din lume, câștigându-și reputația ca destinație de top pentru navigație.

De ce Mallorca este o destinație renumită?

Mallorca este renumită pentru peisajele și coastele sale diverse, care prezintă stânci falnice. Serra de Tramuntana, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care se află în nord-vestul insulei, este o vizită obligatorie în timp ce sunteți acolo. În plus, puteți merge la Parcul Natural Albufera din nordul insulei și la Parcul Natural Mondragó, care este situat pe mal. Nu uitați să vă opriți în unele dintre orașele și satele din Mallorca, cum ar fi Valldemossa Deia, Soller (care este accesibil printr-un tren antic din lemn care traversează Sierra Alfabia) și Fornalutx (considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Spania).

Cu 262 de plaje, Mallorca este renumită pentru bogăția sa de coastă uimitoare. Una dintre cele mai cunoscute fiind Plaja Alcudia. Familiile vor adora întinderea sa imensă de nisip alb, apa limpede și infrastructură excelentă.

Plaja Cala Mondrago, care este împrejmuită de Parcul Natural Mondrago, este una dintre cele mai uimitoare plaje de pe coasta de est. Acest golf dublu este flancat de pini care oferă umbră minunată și este acoperit cu nisip alb.

Obiective turistice în Mallorca

Dacă vizitați principalul oraș din Palma, nu puteți rata Catedrala Santa Maria. Pe locul unei vechi moschei, Coroana Aragonului a ridicat biserica gotică romano-catolică. Catedrala, cunoscută și sub numele de La Seu, este o piesă de arhitectură uimitor de magnifică, care a fost construită acum mai bine de 400 de ani!

Datorită rozetei din fața bisericii care permite intrarea soarelui, cea mai înalta catedrală gotică din lume este cunoscută și sub numele de Catedrala Luminii. Pe lângă catedrală, vă puteți bucura de promenada din fața catedralei. Parc de la Mar, sau Parcul de lângă mare, este numele său. Este presărat cu restaurante, magazine de artizanat și palmieri minunați.

Un alt obiectiv care merită, este o călătorie în orașul vechi din Palma pentru a vedea la Can Forteza Rey și El Aguila, două structuri moderniste. Aceste palate sunt interesante de văzut datorită decorațiunilor din țiglă de mozaic care evocă stilul de design al lui Gaudi.

Castelul Bellver este un alt reper în Palma. Muzeul de istorie al orașului este găzduit în prezent în acest castel rotund și fortăreață din secolul al XIV-lea situat pe platforma muntoasă din jurul orașului și unde priveliștea panoramică îți taie respirația. Vorbind despre muzee, puteți vizita Muzeul Mallorca, care găzduiește artefacte din Vechiul Cartier Evreiesc, sau „Call Maior”, care a păstrat cultura evreiască.

Palma este recunoscută și pentru superbul și diversul Aquarium, casa a sute de pești colorați și specii rare de animale marine dar și pentru că aici puteți vizita faimoasa fabrică de perle Majorica.

Mâncarea și preparatele din Mallorca

Mâncarea locală din Mallorca (numită în dialectul nativ gastronomie „Mallorquin”) se bazează pe porc, pește și legume. În această mâncare regională spaniolă veți găsi porții ample de usturoi și ulei de măsline, o bucătărie plină de gătit de casă consistent. Sangria locală este un adevărat deliciu pentru iubitorii de vin și rețetele abundă în variații.

Puteți anticipa că vă veți bucura de o mulțime de migdale delicioase și măsline suculente care vor apărea în acest fel de mâncare, care se bazează pe obiceiuri regionale și produse autohtone găsite pe insulă. Totul este condimentat cu sarea din câmpiile naturale uimitoare din sud, nuci mari și lămâi suculente.

Toate vârstele și tipurile de turiști vor găsi acest mod de viață insular din Spania a fi ideal. Există diverse activități care funcționează bine pentru grupuri sau vizitatori singuri care doresc să se aventureze pe cont propriu sau să întâlnească alți turiști, precum și plaje ușor accesibile cu valuri puțin adânci pentru copii și golfuri liniștite pentru retrageri romantice. Cu alte cuvinte, Mallorca are tot ceea ce cauți pentru o vacanță de vis.


SOURCE AND TAGS