Obiective turistice din Split Croația



Obiective turistice din Split Croația

Indiferent dacă ai la dispoziție câteva zile sau câteva săptămâni, Split este locul perfect pentru a te relaxa și a explora locuri minunate. Centrul vechi, peisajele de pe coasta, bisericile spectaculoase și numeroasele situri istorice fac din orașul Split o adevărată evadare din agitația vieții de zi cu zi. Iată câteva obiective turistice pe care nu le poți rata dacă te-ai hotărât să petreci un sejur în Split Croația.

Palatul lui Dioclețian

Palatul lui Dioclețian ce domină centrul istoric al orașului este un monument unic în Europa: acest complex minunat ce datează din secolul al IV-lea a fost atât reședința impunătoare a lui Dioclețian cât și o mare tabără militară. Palatul care a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO a fost folosit ca locație pentru filmarea anumitor scene din celebrul serial Game of Thrones.

Centrul istoric

Vei avea nevoie de cel puțin câteva ore pentru a vizita pe îndelete orașul vechi și cel mai indicat este să faci această mică excursie pe jos. Îndreaptă-te spre piața Pjaca, unde vei găsi vechea primărie din Split și piața placată cu plăci de marmură strălucitoare unde poți găsi multe cafenele și localuri cu preparate locale. Nu poți rata nici Piața de Fructe, cu o mulțime de clădiri în stil renascentist, vestigii din perioada dominației venețiene. Pentru a vedea cum își petrec timpul în mod obișnuit locuitorii din Split, nu poți rata strada Marmont, care se întinde până la plajă și este flancată de numeroase magazine, cafenele și restaurante.

Plaja Bačvice

Călătorii care vizitează orașul Split în timpul verii pot merge la Bačvice, principală plajă a orașului și cea mai frumoasă plajă din zonă. Plaja se află într-un golf pitoresc de nisip, în imediata apropiere a portului și la doar 1 km distanță de centrul stațiunii croate. Fie că vrei să practici sporturi nautice fie că vrei să te relaxezi la un bar de pe malul mării, există o mulțime de activități pe care le poți practica aici. Alte plaje populare sunt: Jezinac Beach, Ovcice și Firule.

Dealul Marjan
 
O altă destinație pe care nu trebuie să o ratezi odată ce ai ajuns în Split este Dealul Marjan - amplasat într-un parc forestier de la capătul de vest al peninsulei. Dealul găzduiește multe poteci și trasee de jogging și oferă o priveliște superbă asupra orașului și a golfului. Potecile pline de smochini și de păsări exotice te vor fermeca de la prima vizită, la fel ca parcurile cu vedere spre mare, plaja cu pietre și grădina zoologică locală. Drumul până în vârful dealului este relativ ușor. Pe parcurs, vei descoperi de asemenea numeroase situri religioase, cum ar fi o mică biserică din secolul al XIII-lea închinată Sfântului Nicolae.

Cetatea Klis

Cetatea Klis se află foarte aproape de orașul vechi (12 km). Locul li se va părea familiar fanilor serialului Game of Thrones deoarece fortăreața a apărut în film sub denumirea de„Orașul Meeren”. Fortăreața ce oferă priveliști impresionante asupra coastei dalmate este un loc minunat pentru picnic. De aici vizitatorii pot admira orașul Split și insulele înconjurătoare, bucurându-se de briza mării.

Orașul Split - o adevărată încântare pentru vizitatori, Split poate fi și un punct de plecare pentru a explora alte zone din Croația, aflate în apropiere: orașul antic Salona, frumoasele plaje din Zlatni Rat, Brela, Insulele Pakleni, Solta și Milna. Pentru mai multe informații despre un sejur în Split Croația prin agentia Holiday Office, ne poți scrie la oferte@holidayoffice.


SOURCE AND TAGS