Optează pentru o vacanță în Brașov sezonul acesta



Optează pentru o vacanță în Brașov sezonul acesta


Format din Brașov, reședința de județ și Poiana Brașov, acest loc fermecător din curbura internă a Carpaților, Brașovul, reprezintă una dintre cele mai cunoscute și apreciate destinații de vacanță din România. Ușor accesibilă din toate colțurile țării, Brașovul și Poiana oferă o gamă largă de activități pe tot parcursul anului, de la trasee montane la sporturi de iarnă și multe altele.

Presărat cu monumente istorice și edificii religioase, Brașov, te poartă parcă în altă lume, o lume de poveste unde relaxarea și explorarea fac echipă bună. Farmecul locului este greu de descris în cuvinte și a vizita Brașov este în sine o experiență multisenzorială, o explozie de culori, o incursiune în trecut și o ispită culinară. Locația ideală pentru iubitorii de aer curat, plimbări lungi sau drumeții și unde cu siguranță nu te plictisești indiferent de sezon.

Iar când vine vorba de mâncare, Brașovul nu va dezamăgi. Nu e greu să găsești restaurantul potrivit în Brașov. Există mai multe restaurante și baruri din care puteți alege, dintre care multe servesc preparate din bucătăria tradițională românească. În plus, există opțiuni de fast-food, iar majoritatea barurilor și cluburilor orașului sunt centrate în cartierul său istoric.

Ce poți vizita în Brașov

Biserica Neagră

Biserica Neagră din inima Brașovului se află probabil pe lista de atracții obligatorii dacă ești vizitator. Cea mai semnificativă biserică gotică din țară și una dintre cele mai mari biserici medievale din această regiune a Europei, are o structură istorică iconică. Este de remarcat pentru că are cel mai mare clopot din România, una dintre cele mai mari orgi mecanice din România și cea mai mare colecție de covoare anatoliene de pe continent.

Biserica a fost parțial distrusă de un incendiu în 1689, iar zidurile pătate de fum i-au dat numele. O singură bucată din construcția originală, o placă de lemn, a rămas după o renovare de aproape 100 de ani.

Strada Sforii

Strada Sforii este una dintre cele mai populare destinații turistice din Brașov, deoarece este considerată ca fiind una dintre cele mai mici străzi din Europa. Strada măsoară 80 de metri lungime și are o lățime care variază de la 111 la 135 cm. A fost construită în secolul al XVII-lea ca un coridor al pompierilor și acum este un loc de întâlnire foarte apreciat și una dintre cele mai populare atracții turistice ale Brașovului. Este situată aproape de centrul orașului și locul preferat al turiștilor ce doresc o amintire fotografică.

Apărarea defensivă a Brașovului

Invadatorii mongoli, turci și alți invadatori au îngreunat viața coloniștilor, sașii inițiali de la sosirea lor, la începutul secolului al XII-lea, distrugând frecvent așezările antice Bartholoma și Corona. Sașii au început apoi să construiască fortificații în jurul așezării lor.

Din cele șapte bastioane originale au rămas doar câteva, dintre care unul fiind recent restaurat: Bastionul Graft, care este situat în aripa de nord-vest a cetății. Pentru a vedea Turnurile Alb și Negru din secolul al XV-lea, mergeți de-a lungul străzii pitorești După Ziduri, pe partea de vest. La capătul sudic al străzii După Ziduri se află Bastionul Fierarilor, unul dintre cele șapte bastioane originale construite și protejate de breslele orașului.

Cetățuia de Strajă, situată pe dealul Straja, este și ea o cetate simbol a orașului. De aici poți admira aproape tot orașul, atât zona istorică, dar și partea nouă a Brașovului. Este clasată ca monument istoric și formată din incinta bastionară și Castel.

Muntele Tâmpa

Există o alee umbrită (Aleea Tiberiu Brediceanu), presărată cu bănci, situată deasupra Bastionului Țesătorilor în partea de sud-est a zidurilor cetății. De aici se poate parcurge vârful muntelui, unde a fost construită prima fortăreață defensivă, Brașovul fiind de asemenea cunoscut ca „orașul de sub Tâmpa”.

Urmați traseul marcat „triunghi roșu” care începe de la stația de îmbarcare a telecabinei sau traseul marcat „triunghi galben” care continuă din Aleea Brediceanu pentru a ajunge în vârf (durează aproximativ o oră). Cei care nu se simt pregătiți de drumeții pot merge cu telecabina până în vârful muntelui. Peisajul oferit la final va face tot efortul să fie unul bine meritat.

Cetatea Râșnov

Considerată una dintre cele mai bine păstrare cetăți din Transilvania, Cetatea Râșnov mai este numită și „Cetatea Țărănească” datorită faptului că aici agricultura era cea mai întâlnită activitate. Cetatea medievală datează încă din 1335 și este construită într-un stil arhitectural simplu, dar care s-a păstrat bine peste ani. Amplasată într-un cadru natural de excepție, reprezintă o oprire aproape obligatorie pentru cei pasionați de istorie. 

Castelul lui „Dracula”

Renumitul Castel Bran este una dintre atracțiile din Brașov pe care nu trebuie să-l ratați și se află la doar 30 de minute de mers cu mașina. Aici puteți să explorați decorul cărții Dracula a lui Bram Stoker din 1897 și să experimentați fosta reședință a faimosului conte „Dracula” Țepeș, care a fost cândva temut și venerat. Dincolo de legende, un lucru pe care îl veți experimenta aici este istoria fascinantă și bogată păstrată și păzită în interiorul zidurilor fortăreței sale.

Din Brașov se pot vizita ușor și alte locuri de vis pe care România le are de oferit. Dintre acestea, amintim și Stațiunea montană Sinaia, Castelul Peleș, Cascada Urlătoare din Bușteni, Satul Viscri din Bunești, Satul Prejmer cu complexul bisericii fortificate, Cetatea medievală Rupea, Castelul Cantacuzino, Sighișoara,  Sanctuarul de uși de la Zărnești și Parc Aventura. Astfel, cu puțină planificare, poți avea un concediu plin de amintiri frumoase.

Pe scurt, Brașov este o locație de vacanță ce nu trebuie ratată și reprezintă garanția unui concediu memorabil. Plimbări lungi, drumeții, explorare, relaxare sau aventuri și sporturi extreme, puțin din toate pentru toți indiferent de anotimp. O recomandăm cu drag ca top destinație și suntem siguri că vei vrea să revii aici. Iar dacă deja te-am convins deja să-ți petreci următoarea vacanță în Brașov, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS