Phuket: care sunt principalele atracții turistice?



Phuket: care sunt principalele atracții turistice?

Thailanda este un ținut de basm îndepărtat, pe teritoriul căruia din ce în ce mai mulți oameni pătrund în fiecare an. Obiceiurile și tradițiile locale, flora luxuriantă, fauna bogată, măreția templelor, dar și apa și plajele locale sunt principalele motive pentru care oamenii consideră Thailanda un ținut de neimaginat. Toate aceste elemente se regăsesc din abundență pe insula Phuket, acolo unde se poate gusta din plin renumitul specific thailandez.

Pe lângă faptul că Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda, aceasta este și o imensă oază de natură. Peste 60% din suprafața insulei este acoperită de pădure tropicală, iar farmecul local este imposibil de egalat. Arborii de cauciuc, dar și multe alte plante sunt apreciate în întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri și se regăsesc la toate colțurile pe această insulă.

Dacă Phuket este pe lista destinațiilor de vacanță și pentru tine atunci trebuie să afli că există câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi. Indiferent de durata vizitei, ar trebui să îți faci timp să vezi câteva dintre cele mai mărețe locuri din Phuket.

Plaja sălbatică Freedom Beach

Insula Phuket are peste 30 de plaje uimitoare, unele dintre acestea foarte puțin explorate. Freedom Beach este una dintre plajele sălbatice de pe insulă, acolo unde liniștea este cea mai apreciată caracteristică. Plaja nu este lipsită de zumzetul oamenilor pentru că foarte multe persoane aleg să își petreacă timpul aici însă este lipsită de aspectele comerciale pe care le regăsim pe multe alte plaje.

Freedom Beach este specială deoarece este o plajă închisă, amplasată în mijlocul vegetației. Are un singur local din lemn de unde oamenii își pot cumpăra răcoritoare, iar muzica de fundal este complet inexistentă. Chiar dacă mai sunt și alți turiști pe această plajă, este mult mai puțin aglomerată decât celelalte.

Phi Phi Islands

Este o destinație renumită pentru croaziere, Phuket fiind principalul punct de plecare al yachturilor. Plimbarea către Phi Phi Islands este o croazieră de o zi și presupune mai multe opriri pe traseu și foarte multe locuri frumoase de văzut. Aceste insule sunt înconjurate în întregime de mare și de aceea sunt unele dintre destinațiile cele mai căutate. Pe parcursul croazierei se pot desfășura și alte activități precum snorkeling, scufundări și vizitarea de la distanță a unor obiective închise.

Big Buddha

Este unul dintre cele mai importante repere ale insulei și este situat deasupra insulei Phuket. Vizitarea acestui obiectiv este cu adevărat uimitoare deoarece priveliștea spectaculoasă de 360 de grade te lasă fără suflare. Deși nu este un obiectiv turistic vechi, acesta este încărcat de istorie și credință, fiind un loc ideal pentru relaxare și rugăciuni. Construit în 2004, Big Buddha a devenit una dintre cele mai vizitate zone fiind renumită pentru priveliștea sa greu de trecut cu vederea.

Rawai Village

Este unul dintre puținele locuri unde chiar se mai regăsește viața autentică din Phuket. Rawai Village este un sat extrem de mic situat pe coasta de est a insulei, iar aici locuiește un trib care nu și-a schimbat stilul de viață și nivelul de trai autentic. Pescuitul este meseria de bază în Rawai Village, satul având un mic port de pescuit. De aici se pot cumpăra cele mai proaspete fructe de mare.

Centrul de reabilitare Gibbon din Phuket

Gibbonii sunt niște creaturi inteligente specifice zonei care se află însă pe cale de dispariție. Acest centru se ocupă cu salvarea, reabilitarea și returnarea gibbonilor în mediul lor natural pentru a susține supraviețuirea îndelungată a rasei. Multe dintre aceste animale au fost vândute și folosite pentru diverse scopuri, iar acum se dorește evitarea acestor aspecte. Gibbonii sunt animale sălbatice și ar trebui să trăiască în natură.

Thailanda este genul de țară care creează dependență încă de la prima vedere. Atât Phuket, cât și celelalte regiuni de pe teritoriul acestei țări sunt renumite pentru vegetație, priveliște și cultură, având fiecare propriul său farmec. Contactează-ne pentru mai multe detalii!


SOURCE AND TAGS