Cele mai bune plaje de lângă Baku



Cele mai bune plaje de lângă Baku 

Cu toții ne dorim ca în vacanță să explorăm locuri interesante, să aflăm lucruri noi și să ne întoarcem mai senini și mai relaxați. Dacă îți dorești o vacanță liniștită, dar și palpitantă, poți alege capitala Azerbaidjanului. Orașul Baku este o adevărată încântare pentru călători, cu clădirile sale impresionante, așezămintele culturale, piețele și muzeele sale. Iar dacă, după ce ai descoperit orașul, îți vei dori să te relaxezi la plajă, trebuie să știi că în apropierea orașului se află numeroase plaje de care te vei îndrăgosti. 

Iată doar câteva din plajele din apropierea capitalei azere:

Plaja Shikhov 

Plaja Shikhov se află la o distanță de 9,5 kilometri sud de centrul orașului Baku. De la Baku la plajă vei face aproximativ cincisprezece minute cu autobuzul local. Aici vei găsi un parc acvatic superb, dotat cu tobogane cu apă, două piscine mari și o piscină pentru copii, dar și numeroase alte facilități, ce fac din plaja Shikhov una din cele mai bine cotate plaje din Baku. 

Plaja Crescent 

Plaja Crescent, aflată lângă Plaja Shikhov oferă 400 de metri de nisip fin și curat, o piscină interioară și una interioară, sauna, jacuzzi, un centru de fitness și terenuri de tenis.  Această plajă potrivită pentru familii se află lângă clubul exclusivist Mambo Beach și oferă vizitatorilor facilități deosebite și o atmosferă selectă.  

Mardakany

Mardakan este o fâșie de coastă de plaje cu nisip, situată în satul stațiunii cu același nume, la doar 40 km de Baku, la extremitatea nordică a Peninsulei Absheron. Datorită proximității de capitală, a curățeniei plajelor și a numeroaselor facilități, Mardakany este una din cele mai populare plaje de lângă capitala azeră. 

Novkhany

Novkhany este un mic sat situat la nord de Baku, la aproximativ jumătatea distanței dintre capitala țării și Sumqayit. Satul este situat pe malul lacului Masazir, iar plaja și complexul turistic se află la aproximativ trei kilometri nord-est, chiar în nordul peninsulei. Datorită culorii interesante a nisipului (care se schimbă din alb în auriu), a prezenței parcului acvatic și a posibilității de a practica numeroase sporturi acvatice, această plajă este considerată una dintre cele mai atractive din toată Azerbaidjanul și chiar de pe litoralul caspic. 

Bilga 

Bilga este una dintre cele mai populare plaje din Peninsula Absheron. Bilga este o plajă situată în așezarea cu același nume de pe coasta Mării Caspice, la aproximativ 30 km nord de Baku. Locul este foarte atractiv pentru vacanțele în familie, mai ales că aici se pot face băi terapeutice cu nămol. 

Dacă ai întrebări suplimentare despre sejururile în Baku organizate de Holiday Office sau vrei să rezervi deja un sejur în capitala azeră, ne poți contacta și îți vom răspunde prompt la orice cerință.


SOURCE AND TAGS