Poiana Brașov, destinația perfectă indiferent de sezon



Poiana Brașov, destinația perfectă indiferent de sezon

O locație de un farmec aparte și ce abundă în activități pentru toate vârstele, Poiana Brașov este alegerea ideală pentru cei interesați de servicii calitative la un preț accesibil. Deși recunoscută la nivel internațional ca una dintre cele mai populare stațiuni montane destinate sporturilor de iarnă, Poiana Brașov are ceva de oferit indiferent de sezonul când alegi să o vizitezi și respectă standardele europene actuale.

Locația are un potențial turistic încă nevalorificat la adevărata sa capacitate și te va surprinde într-un mod plăcut. Este poziționată în vecinătatea orașului Brașov (aproximativ 14 km), în apropierea Castelului Bran și a cetății Râșnov și este protejată de patru mari masive muntoase impresionante, Postăvarul, Piatra Craiului, Piatra Mare și Bucegi. În 2011 a primit investiții în amenajare și modernizare de peste 90 de milioane de euro, iar în 2013 a fost gazda mai multor probe sportive în cadrul Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European.

Mai puțin cunoscut este faptul că aici a avut loc prima competiție de schi din Transilvania în 1906 și tot ea a fost gazda Jocurilor Mondiale Universitare de Iarnă din 1951. Astfel, cu peste 100 de ani de tradiție, Poiana Brașov, atrage anual un număr considerabil de turiști și continuă să ofere amintiri frumoase tuturor celor ce o aleg ca destinație de vacanță.

Ce poți face în Poiana Brașov, dacă alegi sezonul rece?

Poiana Brașov abundă în activități destinate sezonului rece. Sporturile de iarnă sunt ceea ce au adus faimă acestei zone și gama de opțiuni de aici poate fi copleșitoare. Pe departe, pârtiile de schi de aici, reprezintă atracția principală pentru toate vârstele. Există 10 pârtii pe care puteți explora aici, cu o lungime totală de peste 20km și pe diverse grade de dificultate, pârtia Bradul fiind cea mai cunoscută dintre ele, dar și cea cu gradul cel mai mic de dificultate. Se găsesc echipamente de închiriat și instructori experimentați pentru cei mai noi în ale sporturilor de iarnă. Se pot închiria atv-uri, snowmobile, sănii, inele gonflabile și multe altele. Dacă stratul de zăpadă nu este cel mai oportun, administrația locală pornește la nevoie și tunurile de zăpadă, iar vestea și mai bună este că se poate schia chiar și în nocturnă (nu mai departe de Cabana Postăvarul și nu mai târziu de orele 22:00).

Zona beneficiază și de un centru de agrement, inaugurat în anul 2017, Centrul de Agrement Poiana Brașov. Deschis pe tot parcursul anului, acesta oferă activitați multiple de interior și exterior, de la biliard, bowling si minigolf la tiroliene și complexe de escaladă sau jocuri electrice și electronice. Așadar, dacă este prea frig afară și vrei să te retragi la interior, distracția poate continua.

Ce activități oferă zona în sezonul cald?

Peisajele fantastice din Poiană își schimbă veșmintele în funcție de sezon și sunt impresionante indiferent de anotimpul când alegi să vizitezi. Primăvara, toamna si vara sunt perfecte pentru drumeții într-o gamă variată, trasee de ciclism pe diferite nivele de dificultate, plimbări cu telecabina și momente de relaxare. O experiență cu adevărat unică este să vizitezi centrul de echitație din Poiana Brașov, o locație deosebită mai ales dacă alegi să petreci aici un concediu alături de cei mici. Pentru cei mai aventuroși, se pot închiria atv-uri ori biciclete montane, sau puteți alege să experimentați puțină adrenalină într-un zbor cu parapanta (inclusiv în sezonul rece). Un picnic romantic sau o plimbare la umbra pinilor nu sunt o variantă de neglijat pentru cei ce caută un loc mai retras pentru a se bucura de natură. Există cu siguranță ceva pretabil pentru toate personalitățile.

Majoritatea hotelurilor din zonă oferă servicii spa și wellness într-o gamă colorată și adaptate fiecărui sezon în parte. Piscine interioare sau termale, saună, masaj și o paletă generoasă de tratamente perfect gândite pentru a te relaxa după o zi plină de activități și pentru a îți oferi momente de răsfăț.

Nu uita să experimentezi gastronomia din Poiana Brașov. Restaurantele de aici sunt faimoase pentru rețetele delicioase și veți găsi opțiuni apetisante inclusiv pentru vegani sau vegetarieni. Produsele sunt locale, proaspete și servirea este la standarde europene.

Explorează tot ceea ce Poiana Brașov are de oferit

Poiana Brașov este cunoscută și ca punct de pornire pentru unul dintre cele mai frumoase trasee din România, Poiana – Bâlea Lac, pe Transfăgărășan. Considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa ce are ca destinație lacul glaciar Bâlea, acesta este un traseu de aproximativ 80 km cu numeroase serpentine spectaculoase ce străbat peisaje de o frumusețe aproape ireală. Este considerat unul din lucrurile ce nu trebuie să lipsească din experiența de o viață a unui călător.

Dacă ajungi în Poiana Brașov nu rata o excursie de o zi în orașul medieval Brașov pentru a experimenta cultura locală. Considerat de mulți ca fiind o adevărată călătorie în timp, Brașovul te va impresiona cu arhitectura lui aparte și cu siguranță vei planifica și o vacanță viitoare aici. Orașul abundă în monumente istorice, edificii religioase și magazine de artizanat. La fel ca și în Poiană, zona are o multitudine de restaurante de excepție ce servesc produse tradiționale sau de bucătărie internațională. O experiență delicioasă nu doar ca priveliște. Iar dacă ai noroc de vreme bună, nu rata vederea de excepție oferită de platforma Belvedere.

Aproape de Cetatea Râșnov, se regăsește o zonă de agrement si un muzeu în aer liber unde poți descoperi o lume de mult dispărută și fascinantă pentru cei mici în mod special, lumea dinozaurilor. Aici vei descoperi peste 80 de tipuri de dinozauri, reproduși la scară reală, căsuțe în copaci cu expozitii ștințifice, trasee de aventură, locuri de joacă tematice, labirint cu lasere, expoziții unicat și multe altele. Dacă ești mai matinal, la doar 22 de km poți rezerva un tur pentru a vizita rezervația de urși de la Zărnești, singura de acest gen din țară și există tuturi locale pentru a vizita satele din zonă. Aceasta din urmă reprezintă o experiență rustică pe care puțini au ocazia să o descopere, satele din zonă fiind foarte bine conservate și păstrând tradiții de mult apuse. 

Pe scurt, Poiana Brașov este o locație ce nu trebuie ratată și este sinonimă cu noţiunea de „timp de calitate”. Drumeții, relaxare sau aventuri și sporturi extreme, puțin din toate pentru toți. O recomandăm cu drag și suntem siguri că vei vrea să revii aici. Iar dacă deja te-am convins deja să-ți petreci următoarea vacanță aici, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS