Predeal, destinația de vacanță ce nu trebuie ratată în această toamnă



Predeal, destinația de vacanță ce nu trebuie ratată în această toamnă


Predeal este o locație de vacanță renumită, iar faima ei este câștigată pe bună dreptate. „Pozele nu aduc dreptate locului”, vei auzi asta de multe ori atunci când vorbești despre aceste locuri. Atât este de frumoasă această stațiune montană  de renume european și are atât de multe de oferit încât atrage turiști pe tot parcursul anului. Recunoscută pentru sporturile de iarnă în mod special, Stațiunea Predeal abundă în activități, posibilități de cazare și divertisment pentru toate vârstele, iar Toamna este un sezon aparte. Un adevărat răsfăț al simțurilor. Acest anotimp colorat și răcoros oferă peisaje uluitoare pasionaților de drumeții și fotografie, relaxare, aer curat și delectare.

Predeal, este considerat ca fiind orașul cu cea mai mare altitudine din România, situat la aprox 1100 m altitudine, în centrul României, pe Valea Prahovei. Delimitat de râuri și ocrotit de munți, Predeal prezintă toate atributele unei stațiuni montane de excepție. Ușor accesibil din toate colțurile țării și de un farmec renumit, stațiunea montană Predeal este alegerea perfectă indiferent că ești în căutare de relaxare sau adrenalină.

Atracții turistice și facilități în zonă

Dacă ești pasionat de arhitectură și istorie, în Predeal ai două monumente importante de trecut în lista locurilor de explorat, Mănăstirea Predeal și Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ambele poartă povești frumoase și opere de artă enigmatice.

De altfel, orașul este presărat de monumente istorice cum ar fi Grupul statuar Apărătorii Predealului, Statuia Eroului – Poet Mihail Saulescu, Vila Mareșalului Antonescu. Povești interesante ce se lasă descoperite la o plimbare la pas sau cu bicicleta.

Ușor de legat de alte obiective turistice din zonă, atât pentru cei ce călătoresc cu mașina personală, cât și pentru cei ce aleg varianta tren. Amintim aici Brașov și Cetatea Râșnov, Sinaia, Castelul Peleș, Bran și Castelul Bran. Predeal poate reprezenta o oprire scurtă și interesantă sau un întreg sejur, dar cu siguranță nu va dezamăgi.

Cu peste 5000 de variante de cazare și gamă completă de servicii, Predeal este o zonă ofertantă neexplorată încă la adevărata valoare. Cazări cu piscină interioară și exterioară, Sală de fitness, SPA, saună, trasee atv și multe alte facilități sunt doar câteva din serviciile oferite aici, zona fiind în continuă dezvoltare.

Trasee montane

Plimbările în natură sunt recunoscute pentru efectele terapeutice ce facilitează relaxarea și lupta împotriva stresului cotidian. Zona Predeal este presărată de trasee interesante pe toate categoriile de dificultate, iar din cele mai importante amintim : Traseu montan Predeal – Cioplea – Susai, Traseu montan Valea Rasnoavei – Varful Fitifoiu – Predeal, Prăpastia Ursului (din Timișu de Jos), Cheile Șapte Scări (din Timișu de Jos), Cascada Stamina (din Timișu de Sus), Predeal-Valea Leucii și Peștera de Gheță. Puteți opta pentru tururi ghidate sau puteți urma specificele marcaje prezente. Localnicii sunt foarte prietenoși cu recomandările, mai ales în funcție de vreme și de echipamentul de care dispuneți.

Local există posibilitatea de închiriere echipament ș/ sau biciclete ori atv-uri. Peisajele din zonă sunt uluitoare indiferent de anotimp, dar nu uitați să verificați mereu prognoza meteo înainte de a vă aventura pe drum și asigurați-vă că aveți baterie, opririle pentru poze vor fi multe și dese.

Festivalul Toamnei la Predeal

Anual, în sezonul de Toamnă, în Predeal se desfășoară Festivalul Toamnei la Predeal. Un eveniment de excepție pe durata a trei zile ce reunește cu succes elementele muzică live, distracție și mâncare tradițională. De la concerte de muzică folclorică și muzică de taraf tradițional la concerte pop-rock cu nume internaționale, de la preparate locale la bucătărie internațională, aici găsești ceva pentru toate gusturile.

Preț de câteva zile, Predealul se animă de turiști și atmosfera este una pozitivă. O experiență de trecut în calendar atunci când vizitați Predealul în lunile de toamnă. Dacă alegeți să vizitați aceste zone de poveste în proximitatea evenimentului vă recomandăm o cazare mai îndepărtată de centrul orașului pentru a vă putea bucura și de liniștea specifică zonei.

Pe scurt, Predeal este o destinație de vacanță ce nu trebuie ratată în această toamnă. Plimbări lungi, drumeții, explorare, relaxare sau aventuri și sporturi extreme, puțin din toate pentru toți. O recomandăm cu drag ca top destinație și suntem siguri că vei vrea să revii aici. Iar dacă deja te-am convins  să-ți petreci următoarea vacanță în Predeal, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS