Sharm El-Sheikh - 10 repere turistice demne de avut în vedere


Sharm El-Sheikh - 10 repere turistice demne de avut în vedere

Cu plaje magnifice, marea limpede, recifuri de corali, zone de diving și sporturi nautice, Sharm El-Sheikh este o destinație turistică populară pentru vizitatorii din întreaga lume. Cu toate acestea este vorba despre o stațiune care s-a dezvoltat în ultimii 25-30 de ani, ceea ce înseamnă că aspectul dar și obiectivele turistice au amprenta lumii moderne.

Pe teritoriul acestui oraș egiptean nu se găsesc foarte multe obiective turistice vechi însă istoria locală este totuși prezentă. Există foarte multe zone care pot fi explorate deci nu trebuie să îți faci griji că te vei plictisi în viitoarea ta vacanță. Chiar dacă îți vei alege o unitate de cazare cu facilități multiple asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la granițele acesteia. Iată zece repere turistice care ți-ar putea înfrumuseța vacanța și pe care merită să le vizitezi:

Golful Naama

Este una dintre cele mai dezvoltate zone din Sharm El-Sheikh având în componența sa o plajă impresionantă dar și terase, centre comerciale și zone de promenadă. Foarte mulți turiști aleg să viziteze acest loc seara atunci când temperaturile sunt mai scăzute și atmosfera de petrecere se instalează.

Muzeul Sharm El-Sheikh

Se află la o distanță de 4 km de Golful Naama și este unul dintre puținele locuri în care istoria egipteană poate fi observată în toată splendoarea sa. Acesta oferă turiștilor trei săli dedicate culturii egiptene, una dintre acestea fiind chiar dedicată faraonului Tutankhamon.

Moscheea Al Mustafa

Amplasată la o distanță de 5,2 km de Golful Naama, Moscheea Al Mustafa oferă o imagine impresionantă a arhitecturii egiptene vechi. Chiar dacă a fost construită recent, aspectul acesteia seamănă foarte mult cu cel al unui monument vechi. Elementele arhitecturale locale nu au fost scăpate din vedere iar tocmai de aceea vizitatorii o consideră o construcție autentică.

Dolphina

Este singurul loc unde poți înota cu delfinii și se află la 16 km de SOHO Square. Centrul acvatic organizează în fiecare zi spectacole cu delfini iar atmosfera este relaxantă și plăcută. Multe hoteluri organizează excursii aici tocmai pentru că este un loc special, demn de vizitat.

SOHO Square Sharm El-Sheikh

Este considerată cea mai comercială zonă din oraș fiind foarte animată mai ales pe timp de noapte. Aici se regăsesc restaurante cu mâncare tradițională, fântâni cu lumini și muzică dar și diverse magazine cu produse tradiționale locale. Zona se află în apropierea Shark Bay și este animată în fiecare noapte, până în zori.

Parcul Național Ras Mohammed

Este un parc național protejat situat în sudul orașului Sharm El-Sheikh. Aici se regăsesc plaje superbe, curate și atent amenajate. Este una dintre cele mai impresionante zone deoarece în apele parcului se găsesc multe specii de pești și corali. Zona este căutată de cei mai mulți turiști pentru sporturile subacvatice.

Muntele Sinai

Este situat în apropierea orașului Sharm El-Sheikh și este unul dintre cele mai importante locuri pentru pelerinaj din întreaga lume. Mii de creștini ajung în această zonă tocmai pentru a participa la pelerinaje organizate dar este și un loc potrivit pentru explorare și drumeții.

Biserica Sfânta Ecaterina

Este amplasată la poalele muntelui Sinai și oferă o istorie bogată a culturii egiptene. Dacă alegeți să vizitați muntele Sinai atunci nu trebuie să ratați și această biserică. Amplasarea sa oferă o priveliște impresionantă.

Insula Tiran

Este cea mai faimoasă insulă din Marea Roșie datorită colecției sale impresionante de recifuri de corali. Aici se practică diverse sporturi nautice iar cele mai căutate dintre acestea sunt snorkeling-ul și scufundările. Elementele observate în apă vă vor trimite imediat într-un ținut de basm.

Sharm El-Sheikh Old Market

Localizată la aproximativ 8 km de Golful Naama piața și centrul vechi din Sharm El-Sheikh sunt cu adevărat un loc impresionant. Bazarul imens din această zonă pune la dispoziția turiștilor suveniruri, materiale, obiecte de decor, obiecte vestimentare dar și condimente. Decorul și obiectele regăsite aici sunt parcă de pe alt tărâm.

Acestea sunt doar câteva dintre reperele turistice demne de vizitat din Sharm El-Sheikh.


SOURCE AND TAGS