Un sejur de vis in Egipt Marsa Alam


Un sejur de vis în Egipt Marsa Alam


Dacă Egiptul te-a fascinat mereu, însă nu ai reușit să ajungi încă în această locație fabuloasă, își recomandăm stațiunea Marsa Alam pentru următoarea ta vacanță împreună cu cei dragi.

Marsa Alam este un oraș situat pe malul vestic al Mării Roșii, în sud-estul Egiptului. După deschiderea Aeroportului Internațional Marsa Alam în 2001, orașul a cunoscut o dezvoltare turistică fără precedent, atrăgând anual mii de turiști din întreaga lume.

De ce să alegi o vacanță în Marsa Alam

La bază un simplu sat pescăresc, Marsa Alam s-a transformat într-un adevărat paradis exotic, cu ape limpezi de un albastru ireal, plaje întinse cu nisip alb, mangrove, palmieri și recife de corali.
Dacă pe timp de vară temperaturile extreme (45-40 °C) și mai ales umiditatea ridicată fac aproape imposibilă orice activitate, începând cu luna octombrie stațiunea se animă foarte mult, fiind luată cu asalt de turiști.
Turiștii sunt atrași de peisajele superbe, hotelurile luxoase și multitudinea de activități disponibile în cadrul stațiunii (sporturi nautice, excursii în deșert, shopping, distracție în cluburi de noapte și cazinouri).

Lux și relaxare în Port Ghalib

Situat la nord de Marsa Alam, Port Ghalib se întinde pe o suprafață de aproape un kilometru și găzduiește peste 100 de magazine de lux, restaurante, cafenele și baruri. Există aici chiar și un bazar tradițional unde turiștii pot găsi suveniruri, textile și obiecte din piele, mirodenii și multe altele. Tot aici vei găsi una dintre cele mai mari piscine artificiale din lume, aflată între stațiunea Siva Port Ghalib și The Palace Port Ghalib.
Port Ghalib tinde să devină de asemenea cel mai mare port de lux din Orientul Mijlociu, cu locuri de andocare pentru aproximativ 1000 de iahturi.
Resorturile din zonă sunt perfecte pentru familiile cu copii, fiind amplasate în mijlocul unui decor luxuriant subtropical, aproape de malul mării, cu vedere uimitoare la Marea Roșie. Hotelurile din Marsa Alam oferă de asemenea o gamă largă de activități pentru turiști, de la snorkelling și scufundări la volei pe plajă precum și parcuri acvatice cu o tobogane spectaculoase.

Mina de smarald a Cleopatrei

Legenda spune că regina Cleopatra purta bijuterii cu smaralde pentru a-și evidenția frumusețea ochilor, dar și pentru că aprecia proprietățile mistice ale acestor pietre prețioase verzi. Azi poți explora în apropiere de Marsa Alam coloanele sculptate și ruinele vechii mine de smarald a faraonilor.

El Quseir


Poți vizita de asemenea obiectivele turistice din orașul istoric El Quseir, aflat chiar la nord de Marsa Alam. Acest orășel superb este renumit pentru străzile sale întortocheate, fortul otoman și souk-ul antic (piața tradițională) de unde poți achiziționa numeroase suveniruri.

Dacă ți-am atras atenția și dorești mai multe informații despre pachetele noastre turistice, te așteptăm la sediul nostru din strada Hatmanul Arbore 8-10 sau ne poți contacta telefonic la 021 5275050. Te așteptăm!


SOURCE AND TAGS