Un sejur de neuitat in Egipt la Piramide



Un sejur de neuitat în Egipt la Piramide

Probabil că deja ai citit și ai auzit multe despre Egipt din cărți, de la TV, din presă sau de la prieteni și cunoștințe. Dacă te-ai hotărât să-ți planifici un sejur în Egipt în viitorul apropiat pentru a vedea cu ochii tăi cât de minunat este acest colț de lume, noi venim în întâmpinarea ta cu pachete turistice atractive și cu toate informațiile necesare pentru o călătorie sigură și extrem de plăcută.

Descoperă misterele faraonilor

Dacă de mult visezi la o vacanță de vis în Egipt la piramide, anul acesta îți poți transforma visul în realitate cu Holiday Office. De Revelion ți-am pregătit o aventură de neuitat în Țara Faraonilor. Pachetul nostru turistic de 8 zile (7 nopți) cu plecare spre Cairo în 27.12.2021 îți va dezvălui toate minunile Egiptului și te va transporta pentru o săptămână într-o lume fascinantă, plină de mister. Dacă ți-ai planificat deja Revelionul cu cei dragi, dar ai vrea să scapi de frigul iernii în februarie sau în martie, poți rezerva un sejur în Cairo cu plecare din 7 februarie sau 21 martie.

Bine ai venit în Cairo  

În cea de-a doua zi a sejurului tău pe meleaguri egiptene, vei avea ocazia să admiri una din cele 7 minuni ale lumii - Piramidele Keops, Kephren și Mikerinos, misteriosul Sfinx, care datează din timpul lui Kephren, precum și Templul Văii, care aparține Piramidei Kephren. Apoi, vei descoperi minunile din Muzeul de Egiptologie din Cairo, ce găzduiește cele mai prețioase obiecte de artă egipteană din lume. Cu siguranță vei rămâne mut de uimire în fața expoziției dedicate lui Tutankamon - o colecție unică și impresionantă de obiecte din aur și bijuterii ce au aparținut fiului faraonului Amenhotep IV și care au fost îngropate în mormântul său timp de peste 3.500 de ani.

Vizitează Barajul Aswan și Templul Philae

Cea de-a treia zi a sejurului în Cairo Egipt se anunță și mai interesantă. Vei vizita Barajul Aswan aflat la nord de granița dintre Egipt și Sudan, minunatul templu din Philae dedicat zeiței Isis, Lacul Nasser (unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din lume) și Obeliscul Neterminat (cel mai mare obelisc din lume, creat pentru a comemora cel de-al 16-lea an ca faraon pentru Hatshepsut). Templul lui Isis – zeița dragostei și a renașterii este un loc cu adevărat feeric, unde te vei putea pierde printre coloane si pavilioane uriașe din piatra, pereți cu hieroglife și basoreliefuri reprezentând scene din viața zeiței. Ziua se va încheia cu o plimbare plăcută cu feluca pe Nil, în jurul insulei Elephantine. Numele insulei este dat chiar de relieful său pietros, forma rotunjită a pietrelor de pe insulă amintind de siluetele unor elefanți. Asigură-te că ai baterie la telefon. Peisajele sunt atât de încântătoare, că vei dori să faci foarte multe poze.

Descoperă Aswan, Abu Simbel, Edfu, Komb Ombo

Templul Komb Ombo, pe care îl vei putea descoperi cu ocazia vizitei în orașul cu același nume aflat la 545 km sud de Aswan, este unic prin faptul că este dedicat a două zeități (zeului Horus și zeului Sobek) care au fost venerate în cele două jumătăți perfect simetrice ale clădirii templului. Templul cu design unic și o poveste interesantă este una din cele mai importante atracții turistice din zonă. Templul Edfu – care s-a păstrat aproape intact - este cel mai mare templu dedicat zeului Horus și zeiței Hathor. Acest lăcaș a fost și centrul mai multor festivaluri sacre dedicate zeului protector al Egiptului. În 2005, accesul la templu a fost renovat, adăugându-se un centru de vizitare și o parcare asfaltată. S-a adăugat de asemenea și un sistem sofisticat de iluminat pentru a permite vizitarea templului pe timp de noapte.

Complexul arheologic Abu Simbel este format din două temple sculptate direct în piatră ce au fost construite în timpul domniei lui Ramses al II-lea.  Cele două statui masive dedicate lui Ramses și soției acestuia – Nefertari fac parte din Nubian Monuments UNESCO World Heritage Site.

Vizitează Templele de la Luxor și KARNAK

Următoarea oprire este pe malul estic al Nilului, pentru a vizita impozantele temple de la Luxor și Karnak. Complexul de temple Luxor și Karnak este cel mai mare din lume și face parte din patrimoniul mondial Unesco. Aflate pe teritoriul anticei Teba, cele două temple unite de Aleea cu Sfincși au fost extinse timp de 13 secole de diverși faraoni și sunt astăzi mărturii ale civilizației antice egiptene. Te va impresiona cu siguranță frumusețea covârșitoare și măreția statuilor gigantice, a obeliscurilor și a coloanelor ce par că străpung cerul.  `

Valea Regilor te așteaptă

O excursie reușită în Egipt trebuie să includă și o oprire în Valea Regilor. Pe malul vestic al Nilului, te așteaptă o serie de monumentele antice renumite în întreaga lume: vei descoperi fascinantele morminte ale faraonilor, vechi de 3600 de ani, Templul Reginei Hatshepsut și Colosii lui Memnon (cele două statui masive din piatra ale Faraonului Amenhotep al III-lea).

Relaxează-te în Hurghada

Pentru ca experiența egipteană să fie completă, nu poate lipsi o plimbare cu cămila, o excursie jeep safari și o vizită într-un sat de beduini. Vei putea face toate aceste lucruri în penultima zi a sejurului, când vei merge în Hurghada.  Micul sat pescăresc de pe țărmul Mării Roșii din Egipt s-a dezvoltat pentru a deveni începând cu anii 1980 unul din cele mai importante centre turistice din Egipt. Aici vei găsi foarte multe hoteluri de lux, o superbă arhitectură orientală, bazaruri și o mulțime de oportunități de distracție și relaxare.  

Pentru mai multe informații cu privire la sejurul în Egipt Cairo organizat de Holiday Office, contactează-ne pe email la adresa oferte@holidayoffice.ro sau la telefon 021 5275050.


SOURCE AND TAGS