De ce să alegi un sejur în insula Thassos



De ce să alegi un sejur în insula Thassos

Insula Thassos este o destinație de vacanță mai puțin cunoscută pentru europeni, situată în nordul Mării Egee, în regiunea Kavala. Thassos nu beneficiază de același renume ca Mykonos, Lefkada, Zakynthos sau Santorini. Totuși, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să vizitezi această insulă care, cu siguranță nu te va dezamăgi. Iată de ce.

În insula Thassos vei găsi o natură spectaculoasă

Supranumită Insula de Smarald a Greciei, Thassos este o insulă cu o vegetație bogată, cu o zonă centrală muntoasă, ideală pentru cei care iubesc natura, drumețiile și activitățile sportive.  Cele câteva sute de trasee marcate și bine întreținute fac din explorarea insulei o adevărată plăcere. Dacă te încumeți să urci până la cel mai înalt vârf, care are 1204 de metri, vei fii răsplătit cu o priveliște care-ți va tăia răsuflarea.

Dacă ești însă în căutarea celui mai instagramabil loc de pe insulă, trebuie să mergi până la Giola. Situată în sudul insulei Thassos, piscina naturală Giola, supranumită Piscina sirenelor sau Lacrima Afroditei, este un loc unic în lume, despre care legenda spune că a fost creat de Zeus pentru Afrodita.
Piscina săpată într-o stânca de la malul mării a luat naștere ca urmare a prăbușirii tavanului unei grote. În această piscina naturală de aproximativ cincisprezece metri în diametru și trei metri în adâncime se poate înota în orice moment al zilei, chiar dacă este vânt și valurile mării sunt agitate. Pereții laterali ai piscinei, ce ajung și la 8 m înălțime, fac deliciul celor ce prefera săriturile în apă sau cățăratul. Atenție, însă, pe fundul piscinei se află mai multe stânci pline de arici de mare, care trebuie evitate.

Tradiție și modernitate

Fie că preferi răcoarea satelor de munte fie că te bucuri de briza proaspătă a Mării Egee din satele pescărești, insula Thassos este destinația ideală pentru tine.
Odată cu creșterea numărului de turiști, insula a cunoscut o dezvoltare rapidă. Companiile de construcții construiesc an de an noi hoteluri pentru a face față cererii în creștere. Rețeaua de drumuri este una dintre cele mai bune din insulele grecești, iar insula are numeroase centre medicale, saloane de înfrumusețare și alte facilități moderne.
Cu toate acestea, locuitorii își respectă și își promovează în același timp tradițiile. Aproape fiecare sat găzduiește sărbători anuale pentru a comemora și a-și prezenta obiceiurile vizitatorilor. Pe tot parcursul anului, localnicii se bucură de cântece și dansuri tradiționale, pentru a păstra contactul cu trecutul lor. În zona muntoasă, veți putea descoperi de asemenea o mulțime de case tradiționale care sunt locuite și bine întreținute.

Experiențe culinare inedite

La orice tavernă grecească ai alege să mănânci, mâncarea tradițională va fi absolut delicioasă.
Poți să te bucuri de o salată grecească cu roșii proaspete, castraveți și ceapă, dar și de specialitati din miel și vinete, souvlaki, pastitsio, caracatita, branza de capra, musaca, stifado si paidakia. Evident, nu putem să nu amintim măslinele din Thassos și uleiul de măsline virgin. Insula este plină de măslini și aproape fiecare gospodărie își produce propriul uleiul de măsline.

Dar ceea ce te va impresiona cel mai mult la mâncarea din Thassos este prospețimea ingredientelor. Fie că vei servi de fructe de mare într-un restaurant pe malul mării sau carne de capră într-o tavernă tradițională de la munte, vei observa calitatea și prospețimea fiecărui ingredient din farfurie.

Așadar, ai toate motivele să vizitezi insula Thassos. Te poți relaxa pe o plajă exotică, te poți pierde în frumusețea peisajului, poți explora istoria bogată a locului sau te poți bucura de o masă pe care nu o vei uita niciodată. Tot ce trebuie să faci este să vii pe insulă și să te lași captivat de farmecul ei. Insula Thassos te va surprinde de fiecare dată.


SOURCE AND TAGS