Sejur in Kenya: informații utile



Sejur in Kenya: informații utile

Dacă anul acesta ai vrea să petreci o vacanță deosebită, Kenya este o destinație perfectă pentru cei cu spirit de aventură. Pentru a evita însă eventualele surprize neplăcute, înainte de a-ți rezerva sejurul în Kenya, este bine să ai toate informațiile necesare.

Când să vizitezi Kenya

Pentru a evita perioada ploioasă, care ține de obicei de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai, este recomandat să-ți planifici sejurul în Kenya în perioada august - octombrie. În perioada mai-iunie scufundările sunt interzise, din cauza vremii.

Siguranța personală

Pentru siguranța personală, trebuie să respecți cu strictețe sfaturile ghizilor turistici, să fii atent la bunurile proprii și să nu ieși noaptea neînsoțit de un localnic. Vigilența maximă se impune mai ales atunci când retragi bani de la bancomat, existând numeroase cazuri de turiști tâlhăriți în zonele unde sunt amplasate ATM-urile.

Ai grijă de sănătate

Înainte de a merge în vacanță în Kenya, este obligatoriu să te vaccinezi împotriva febrei galbene (ți se va cere carnetul de vaccinare la intrarea în țară). De asemenea, este recomandabil să te vaccinezi și împotriva febrei tifoide, a hepatitei A și B, a difteriei și a poliomielitei. Este de asemenea indicat să urmezi un tratament profilactic pentru malarie și să eviți înțepăturile de țânțari (care pot transmite diverse boli grave).

Nu uita de bacșiș

Șoferii de taxi, ghizii, barmanii sau oamenii care fac curat sunt obișnuiți să primească bacșișuri. De aceea, este important să ai mereu la tine bani mărunți. Nu trebuie să fie sume importante, în Kenya un salariu de 60$ este un salariu bun.

Negociază totul

În Kenya prețurile sunt mult mai mici decât în România și pentru orice trebuie să negociezi, de la mâncare, până la excursii sau suveniruri. În resort, o porție de mâncare la restaurant poate costa și 10-15 euro (în jur 1300- 1500 KES - Shillingi kenyeni), iar într-un restaurant ieftin frecventat de localnici costul unei cine poate fi de 3,5 euro (450 KES).

Nu ceda tentației de a accepta oferte ieftine

Nu cumpăra excursii și tururi de la băieții care te vor asalta cu oferte “atrăgătoare” pe plajă. Trebuie să știi că intrarea în parcurile naționale este destul de costisitoare, deci un preț mic ascunde probabil faptul că, în loc să intri în parcuri sau rezervații, vei fi plimbat prin fața intrării acestora, de unde nu vei putea admira animalele.

În cazul în care ți-am trezit interesul și ți-ai dori să ajungi în curând în Kenya, ne poți contacta pentru a afla detalii suplimentare despre ofertele noastre.


SOURCE AND TAGS