Sighișoara – destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat



Sighișoara – destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat

De ce să alegi o vacanță în Sighișoara și care sunt activitățile de neratat? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Se spune că dacă ajungi pe tărâmul de basm al Sighișoarei trebuie să te pregătești pentru a fii fermecat, pentru că dacă ar exista un premiu al orașelor de poveste, ea ar purta coroana câștigătoare. Denumită și Perla Transilvaniei, ea te va fascina cu o combinație inedită de istorie prezervată, inovație tehnologică, artă și cultură. Cetatea medievală zidită, turnulețele și ruinele te vor fascina, poveștile din spate te vor impresiona, atmosfera te va cuceri și facilitățile zonei te vor delecta la cele mai înalte standarde. 

Începând cu anul 1999, Centrul orașului medieval Sighișoara este listat ca parte a patrimoniului mondial UNESCO și este protejat ca atare. Zona atrage turiști pe tot parcursul anului. Veri călduroase și seri răcoroase, ideale pentru cei ce adoră să exploreze la pas. Ierni blânde cu un oraș decorat, precum în cărțile de copii. Primăveri vibrante și peisaje fermecătoare de toamnă, artă, cultură, experiențe culinare și o gamă variată de restaurante și pub-uri. Pe scurt, de neratat!

De la cazări particulare în case vechi și decorate în stilul cavalerilor medievali la acomodări de 5 stele cu piscină interioră și servicii Spa de ultimă generație, Sighișoara este una dintre cele mai populare destinații din țara noastră și asta atrage după sine un număr considerabil de turiști străini. Engleza este vorbită în zonă și clienții străini sunt acomodați cu ușurință, iar cazările și facilitățile zonei sunt la standarde europene.
Poți alege să explorezi orașul în zile de festival sau o perioadă mai liniștită când nu sunt evenimente majore, poți închiria o bicicletă sau poți să  admiri o priveliște panoramică de excepție a orașului medieval. Sighișoara este foarte ofertantă, iar calitatea serviciilor oferite aici este la standardele așteptate.

Un oraș de descoperit la pas

În Cetatea Sighișoara accesul cu mașina este interzis și accesul este doar pietonal. O dată ajuns în Cetate, nu rata o urcare în Turnul cu Ceas. Locația deține o istorie interesantă și pe lângă informațiile pe care le vei descoperi aici vei fi răsplătit cu vedere panoramică pe care o vei uita cu greu.

Așadar, ia-ți încălțăminte comodă și explorează frumusețea unică a orașului la pas, nu doar în cetate. Case viu colorate  se lasă descoperite în nuanțe pastelate, rând la rând. Indiferent de sezon, o plimbare pe străzile Sighișoarei este în sine o experiență pe care vei vrea să o repeți. Dacă îți plac plimbările lungi, descoperă Sighișoara la pas. Merită! Este uluitoare! Iar dacă ajungi în Sighișoara acceptă provocarea celor 176 scări ce te poartă către Biserica de pe Deal.

Dintre comorile ce așteaptă să le descoperi pe străzile umbroase ale Sighișoarei amintim și Biserica Mănăstirii, Vechea Școală, Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor și casa unde s-a născut Vlad Țepeș la 1431 (Str. Cositorarilor nr. 5). Legenda spune că această casă pictată în ocru stins ar fi și cea mai veche din zonă și are la intrare o sculptură din fier forjat ce simbolizează un dragon (simbol al Ordinului Cavaleresc Al Dragonului, ordinul căruia îi aparținea Vlad Țepeș). Astăzi în locație poți vizita o colecție de arme impresionantă, iar parterul găzduiește unul dintre cele mai faimoase restaurante în stil medieval ale zonei.

Festivalul Medieval din Sighișoara

Deși zona este animată pe tot parcursul anului de festivaluri, concerte și evenimente culturale, Festivalul Medieval Sighișoara este unul dintre cele mai cunoscute. Organizat în ultimul week-end din luna Iulie cu o frecvență anuală, faima evenimentului a părăsit de mult teritoriul Transilvaniei și este menționat astăzi de publicațiile europene ca „Top 50 de destinații de vizitat într-o viață”. Astăzi a depășit a 25 ediție și este unul dintre cele mai importante evenimente culturale la nivel european.

Poți spune ca orașul prinde viață în zilele de festival te poartă într-o altă lume. O lume unde timpul pare să fi stat pe loc exact în perioada de glorie medievală a locurilor, o lume unde oamenii nu au uitat să cinstească tradițiile și bogata istorie, o lume unde diversitatea culturală este în sine tradiție ce se redescoperă an de an pe străzile Sighișoarei. 

Spectacole de teatru, dans și muzică, artiști ambulanți, artiști stradali și costumații colorate cu temă diferită de la an la an, turiști și actori în costume de epocă care animă atmosfera, târg cu produse de artizanat, decorațiuni hand made și specialități culinare, manifestări artistice și multe altele pe care sperăm să le experimentați în primă linie. Nume sonore din industria muzicală și concerte în piețele publice pe tot parcursul festivalului, întruniri ale ordinelor de cavaleri din întreaga țară și multe altele sunt doar câteva exemple din oferta variată de aici.

Se recomandă atenție și pregătire în avans pentru cazare în perioada festivalului datorită aportului mare de turiști din zonă pe durata și în apropierea festivalului.

Sighișoara este destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat. Aceste locuri trebuie vizitate măcar o dată pentru a înțelege farmecul zonei. O recomandăm cu drag ca destinație top și suntem siguri că o vei face și tu. Iar dacă pozele te-au convins deja  să-ți petreci următoarea vacanță în Sighișoara, contactează-ne pentru a-ți oferi mai multe detalii despre pachetele noastre turistice.


SOURCE AND TAGS