Stațiunea Duni – un răsfăț all inclusive


                            

                                            Stațiunea Duni – un răsfăț all inclusive

 

Dacă vă doriți un concediu reușit, mai aproape de casă, atunci mica stațiune Duni din Bulgaria este o opțiune ideală. Aici vă veți putea bucura de facilități all-inclusive pe toată durata șederii, de la prima zi până în ultima zi de cazare.

Construită în anii ’80, stațiunea Duni a fost la început un resort de mici dimensiuni în care s-a păstrat arhitectura locală. În anii 2000, Duni a început un proces de renovare și reamenajare. Mai târziu, a devenit o stațiune de tip occidental, foarte populară printre turiști.

Odată ajunși aici, vă veți putea bucura de un regim de cazare all inclusive în hoteluri de lux cu circuit închis, potrivite mai ales pentru familie. Duni se află la 37 de kilometri de Burgas, la 7,5 kilometri de Sozopol și la 352 kilometri distanță de București.

Stațiunea este compusă dintr-un complex de 4 hoteluri și o zonă de sat de vacanță, toate fiind parte a Duni Royal Resort. Doar turiștii cazați în aceste locații au acces în resort. 

Stațiunea Duni este cunoscută pentru serviciile de calitate pe care le oferă. Acestea includ restaurante apreciate și o fâșie de plajă extinsă pe o distanță de 4.5 kilometri. Este o stațiune mică și luxoasă, așezată într-un golf ferit, potrivită pentru cei care doresc să se relaxeze și să aibă parte de răsfăț total. Iată ce puteți vizita în stațiunea Duni:

Cap Maslen

Cap Maslen se află în imediată apropiere a răului Roporamo. Aici veți găsi pante abrupte și peisaje stâncoase care vă vor oferi cadrul perfect pentru fotografii de vacanță. Pe aici trece și Via Pontica, calea păsărilor migratoare care zboară spre sud.

În fiecare an, veți putea observa zeci de berze și pelicani, precum și aproximativ 30 de specii de păsări de pradă. Acestea se strâng în această regiune înainte de a zbura spre sud.

Duni atrage mulți ornitologi pasionați care se strâng în jurul Stomoplo și în rezervația naturală Alepou. Dacă ați ajuns în această stațiune, vă sugerăm o vizită în Parcul Osmanli, de lângă Burgas. Trebuie să vizitați și Rezervația Naturală Ropotamo. Aceasta este o zonă protejată renumită pentru nuferii de apă, formațiunile stâncoase unice și diversitatea speciilor de animale și păsări. Vara, se strâng mulți pasionați de natură, pentru vizionarea păsărilor. 

Plajele Alepou și Arkoutino

Plajele Alepou se află în partea de sud a stațiunii, iar mai departe se află mlaștina Alepou. Aceasta este separată de mare printr-o fâșie de nisip de 320m și care este declarată rezervație naturală. Mai la sud, se află Insula Șerpilor, la 300 m de coastă. În prezent, insula nu este locuită, însă în perioada antică aici se afla un templu elenic. Insula mai este cunoscută și pentru plantațiile de cactuși, ce datează din 1932.

Plaja Duni

Plajă are o lungime de 4,5 km și este foarte potrivită pentru familii cu copii. Are o coborâre lină iar marea este liniștită și curată datorită digului care acoperă o parte a plajei. În același timp, pădurea de conifere și munții din apropiere protejează plaja de vânturile reci. Pe lângă zona de plajă bine întreținută, partea de sud a orașului Duni are și o zonă „sălbatică” însă nu cu aceleași facilități.

Sezonul de plajă începe în luna mai însă în această perioadă a anului se poate face doar înot în piscină, deoarece apa mării este încă rece.

Cetatea Malkoto Kale

La aproximativ 6 kilometri vest de Duni se află cetatea Malkoto Kale, construită în secolul 8 i.Hr. Aceasta se află pe vârful Kaleto (314 metri deasupra nivelului mării), și are o suprafață de 4.000 de metri pătrați, fiind înconjurată de un zid. Se spune că intrarea obișnuia să fie situată între două morene înalte de 6 metri.


SOURCE AND TAGS