Surprizele aduse de destinația Albena



Surprizele aduse de destinația Albena

Municipiul Balcic din nord-estul Bulgariei găzduiește populara stațiune de la Marea Neagră Albena, care este situată la 12 km de Balcic și la 30 km de Varna. Aeroportul din Varna deservește Albena dar aceasta este ușor accesibilă și cu mașina personală.

Albena este una dintre cele mai uimitoare stațiuni de coastă din Bulgaria și a devenit în ultima decadă un sinonim pentru vacanțe reușite. Varna, capitala litorală a Bulgariei, se află la aproximativ 30 de km distanță de Albena și accesul între cele două este unul ușor și deloc costisitor. Stațiunea este remarcabilă pentru plaja sa de șase kilometri. Un personaj feminin dintr-o poveste a autorului bulgar Yordan Yovkov a inspirat numele acestei stațiuni, parcă ruptă din basme. Albena este un nume feminin în Bulgaria și a fost atribuit acestor teritorii pentru că se spune popular că doar o femeie poate avea asemenea frumusețe răpitoare.

Pe coasta Mării Negre din Bulgaria, Albena este una dintre stațiunile care au fost dezvoltate special pentru turism și asta se regăsește în mod special în varietatea facilităților și atracțiilor oferite aici. Arhitectura sa este unică și distinctă. Multe dintre hoteluri sunt situate chiar pe plajă, oferind oaspeților o expunere optimă la soare și acces facil la mare și plajă. Albena este aproape de diverse centre turistice, culturale și de afaceri, rămânând în același timp împrejmuită de verdeață și natură. În ciuda faptului că este un mic oraș stațiune cu propriul său centru, străzi, piețe și chiar transport public intern, inițial a fost de fapt creat pe un teren gol în anii 1960. Mici „trenuri” dedicate circulă conform programului pe traseele lor din cadrul stațiunii și accesul oriunde în stațiune este unul deloc dificil. O locație ideală și pentru ce cei îndrăgesc plimbările lungi pe jos sau cu bicicleta. Peisajele zonei au adus faimă Albenei și cu siguranță nu vor dezamăgi.

Plajele curate și distracție

Cu nisip fin auriu, Albena are unele dintre cele mai frumoase plaje din Bulgaria. Fâșia de plajă are 150 de metri lățime și 5 kilometri lungime. Apa de mare cristalină este caldă la 25 °C, în timp ce aerul de vară este de obicei de 28 °C. Vacanțele în familie sunt potrivite în stațiunea Albena, dar ea are multe de oferit și cuplurilor romantice sau persoanelor vârstnice. În comparație cu stațiunile mai mari precum Sunny Beach și Nisipurile de Aur, este destul de liniștită dar cu o gamă generoasă de activității pentru toate vârstele.

Strategia ideală pentru a vă distra mai mult și a simți mai multă emoție este să vă petreceți ziua la aquapark. Nu numai că Aquapark-ul „Aquamania” este un loc frumos unde vă puteți bucura de soare și apă, dar acesta este potrivit indiferent de vârstă. Din 15 iunie până în 15 septembrie, este deschis și își încântă vizitatorii cu nenumărate facilități. Următoarele hoteluri din Albena oferă oaspeților intrare gratuită și nelimitată: „PrimaSol Ralitsa Superior”, „PrimaSol Ralitsa Superior Aquaclub” și „Vita Park Hotel”.

Activitățile sportive și wellness

Facilitățile sportive de top ale stațiunii Albena oferă beneficii suplimentare acetui loc de poveste. În comparație cu Turcia, Cipru și Europa de Vest, „Sports Center Albena” oferă unele dintre cele mai extinse oportunități sportive și recreative din această regiune a lumii, dar costurile sunt semnificativ mai mici. Destinate atât celor mai experimentați dar și celor novici și atât de diverse încât este aproape imposibil să nu vrei să încerci ceva nou.

Albena oferă cadrul ideal pentru o vacanță de wellness cu plaja sa excepțională de nisip, briza rece și apele minerale. Există 3 Centre Spa & Wellness distincte, fiecare cu caracterul său unic și care oferă întreaga experiență spa pentru a vă face vacanța una de memorat: o gamă largă de servicii, tehnici tradiționale de fizioterapie amestecate cu cele mai noi terapii de wellness și cosmetice, precum și o varietate de facilități și terapii: băi cu apă minerală îmbogățită cu alge marine micronizate, ierburi și uleiuri esențiale; Jacuzzi-uri; camere speciale pentru termoterapie; saune și băi de aburi; piscine interioare și exterioare; săli de sport și multe altele.

Peisajele naturale

Albena găzduiește „Balata”, una dintre cele mai uimitoare rezervații naturale din Bulgaria. Cu marea sa varietate de vegetație și creaturi locale, este un obiectiv turistic excepțional ce trebuie trecut pe lista de vizitat atunci când ajungeți în zonă. Grădina Botanică din Balcic și frumusețea uluitoare a Capului Kaliakra sunt, de asemenea, aproape de Albena și merită explorate. De fapt, natura înconjurătoare este uimitoare și pur și simplu nu puteți ignora priveliștile uimitoare ale câmpurilor de lavandă, floarea soarelui și verzi în timp ce călătoriți prin zonă! Albena și zonele din proximitate vă vor oferi multe locuri frumoase de admirat și vă vor umple telefoanele de fotografii demne de invidiat.

Albena este o destinație populară de vacanță de vară pentru mulți călători, datorită combinației sale remarcabile de facilități sportive, hoteluri contemporane cu servicii excelente de SPA și wellness dar și natura uimitoare, plaje și restaurante de excepție. Cu siguranță un loc ce merită încercat măcar o dată!


SOURCE AND TAGS