De ce să alegi Georgia, Tbilisi ca destinație de vacanță?



De ce să alegi Georgia, Tbilisi ca destinație de vacanță?

Tbilisi, capitala Georgiei, este considerată o comoară ascunsă, plină de arhitectură interesantă și locuri unice de vizitat. O îmbinare de tradițional cu modern, Tbilisi, este cel mai mare oraș din Georgia și este situat în partea de est a acesteia, de-a lungul râului Kura.

Iată câteva dintre motivele pentru care Tbilisi este o destinație de neratat:

Centrul Istoric

Centrul Istoric din Tbilisi este o îmbinare fascinantă între arhitectura tradițională și clădiri în stil art nouveau. Plimbarea prin orașul vechi, pe lângă băile de sulf în stil persan dezvăluie biserici, moschei și sinagogi ale credințelor georgiane și armene, precum și rămășițele celui mai nordic templu al focului zoroastrian de pe glob.

Un alt reper notabil este Turnul înclinat din Tbilisi, care este similar în dimensiune și impact cu Ceasul Astronomic din Praga, dar este mult mai asimetric, dar hipnotizant în același timp. În ciuda acestui ceas ciudat, este imposibil să ții evidența timpului în orașul vechi, deoarece există priveliști fascinante la fiecare cotitură.

Băile Termale

Izvoarele termale din Tbilisi au fost o parte importantă a istoriei orașului timp îndelungat. Potrivit legendei, locația orașului a fost aleasă de regele Vakhtang Gorgasal după ce șoimul său de vânătoare a adus înapoi un fazan care fusese furat din ape.

Vizitatorii orașului trebuiau să facă o baie în ape înainte de a intra în zidurile orașului, când acesta a servit ca un important centru comercial al Rutei Mătăsii. Chiar și cuvântul pentru oraș, tibili, provine din vechiul cuvânt georgian pentru „cald”.

Regiunea Abanotubani este locul unde s-ar putea să găsești majoritatea băilor fierbinți în zilele noastre. Apa fierbinte, sulfuroasă din băi este lăsată să barbote în mod natural, așa cum este obiceiul persan. Majoritatea băilor au fost construite în epoca sovietică și sunt funcționale, dar unele dintre ele aduc senzația a 1001 de nopți arabe. Procedura este aceeași, indiferent de baia pe care o alegeți: o înmuiere de 15 minute într-o baie fierbinte, urmată de o spălare, masaj și clătire rece cu gheață.

Piețele

În orice oraș, piețele sunt o ocazie perfectă de a lua pulsul locului dar și să vă bucurați de preparatele specifice și de modul în care trăiesc localnicii. Există destul de multe astfel de locuri pentru a vă ține ocupat aici, cum ar fi Dry Bridge Market, care este deschisă zilnic și oferă o selecție diversă de artefacte sovietice de epocă, mărfuri din piața de vechituri, artă și tot ce se află între ele. În bazarul Meidan subteran al orașului antic, puteți găsi orice ați dori să cumpărați ca amintire, de la vin și miere până la șosete împodobite cu găluște Khinkali. Ceramică de calitate, bijuterii cu un design atemporal, sculpturi în lemn și picturi aparte sunt toate vândute într-un cadru frumos și la prețuri accesibile. Apoi sunt standurile de fructe care au fost amenajate la fiecare colț, vânzând delicii de sezon precum rodiile care sunt imediat transformate în suc proaspăt.

“Orașul” Uplistsikhe

Acest „subteran” este de fapt un mare oraș peșteră mai degrabă decât un sistem de metrou, și se poate explora la aproximativ o oră cu mașina la vest de Tbilisi. Uplistsikhe, care datează din secolul al II-lea î.Hr., este o rețea uriașă de poteci și trepte care își șerpuiesc drumul între structuri istorice din piatră, cum ar fi locuințe, un teatru, o curte și o biserică păgână care a servit anterior ca loc de sacrificiu.

Asigurați-vă că sunteți bine pregătit pentru călătoria dvs., deoarece Uplistsikhe este o zonă mare. Da, trebuie să aduci încălțăminte rezistentă și comodă pentru mers. Pentru a naviga prin peșteră și a profita la maximum de călătoria dvs., cel mai bine este de fapt să angajați un ghid care vă va călăuzii pașii presărându-i cu legendele locale.

Există și alte orașe subterane din Georgia care merită vizitate dacă sunteți dornic să continuați să explorați cavernele ascunse ale statului.

Cu sigurantă toate acestea ar trebui sa vă convingă să încercați un sejur în capitala Georgiei și veți descoperi astfel că farmecul locului este greu de descris în cuvinte, Tbilisi fiind considerat unul dintre cele 53 de orașe uimitoare pe care toată lumea ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață.


SOURCE AND TAGS