Vacanta in Dubai cu buget redus


Vacanță în Dubai cu buget redus

Când auzi vorbindu-se despre Dubai, gândul te duce automat la hoteluri scumpe, locații exclusiviste și restaurante cu prețuri exorbitante. În ciuda percepției generale însă, se poate planifica o vacanță în Dubai chiar dacă dispui de un buget redus. Dacă știi cum să-ți planifici bugetul, poți cheltui pe un sejur de o săptămână în Dubai mai puțin decât pe un sejur similar în Tenerife, de exemplu. Iată câteva ponturi pentru a petrece o vacanță minunată în Dubai fără a cheltui sume colosale.

Alege un pachet avantajos

Cel mai avantajos este să rezervi un sejur cu avionul care include și 7 nopți de cazare la un hotel de patru stele în Dubai. Poți găsi numeroase astfel de oferte pe site-ul nostru. Zborul durează aproape cinci ore și este recomandabil să iei cât mai puține bagaje la cală (sau deloc), deoarece costurile pentru bagajul suplimentar pot fi considerabile.

Despre cazarea în Dubai nu se poate vorbi decât la superlativ. Fie că alegi orașul vechi, fie că te cazezi în Noul Dubai, condițiile vor fi de lux. Hotelurile au în general camere spatioase și luxoase, infinity pool pe acoperiș, mai multe restaurante cu specific local sau internațional și room service non stop. Dacă vii în Dubai pentru viața de noapte și distracție, atunci este ideal să te cazezi în zona Dubai Marina. Aici vei avea acces facil la mijloacele de transport în comun, dar și la atracții turistice precum Jumeirah Beach Residence.

Dacă ești interesat mai degrabă de târgurile cu produse tradiționale (souk) și vrei să vizitezi partea veche a orașului, poți găsi o cazare decentă și deloc scumpă în una din zonele: Bur Dubai, Old Dubai, Barsha Heights, Al Barsha, sau Deira.

Transportul în comun


Dacă vrei să faci excursii pe cont propriu dar nu dorești să închiriezi o mașină, poți lua metroul, autobuzul sau tramvaiul. E bine să știi că în Dubai există 7 zone tarifare și de asemenea în transportul în comun există zone speciale pentru femei și copii, unde bărbații nu pot călători (amenzile pentru încălcarea acestor reguli sunt destul de mari).
Cei ce vor să se deplaseze cu taxiul trebuie să știe că prețurile nu sunt foarte piperate (plecarea costă între 5 și 12 AED, în timp ce 1 km costă 2 AED), iar taxiurile roz sunt destinate familiilor și femeilor.
Dacă vrei să stai fără griji (distanțele sunt foarte mari în Dubai) poți alege excursiile opționale ghidate puse la dispoziție de agenție.
În cazul în care nu ai ales un sejur în Dubai all inclusive, poți lua masa la Food Court-ul din Dubai Mall sau din orice alt mare mall din oraș (sunt foarte multe): prețurile sunt accesibile, ai la dispoziție multe opțiuni, iar preparatele sunt delicioase.
Dintre locurile pe care nu le poți rata enumerăm: The Palm, Jumeirah Beach Residence, Dubai Marina, Jumeirah Lakes Towers, Dubai Fountains, Madinat Jumeirah, Gold Souk, plaja de lângă Burj al Arab, Global Village.
Sperăm că informațiile oferite de noi te vor ajuta să organizezi o vacanță de vis în Dubai fără a fi nevoie să cheltui o avere. Dacă ți-am trezit interesul și ai întrebări suplimentare, așteptăm să ne contactezi.  


SOURCE AND TAGS