Vacanta in Zanzibar - tot ce trebuie sa stii


Vacanță în Zanzibar - tot ce trebuie să știi

Îți place să înoți, să te relaxezi pe plaje superbe, să te te răsfeți cu preparate delicioase și să admiri peisaje idilice? Zanzibarul este fără îndoială destinația potrivită pentru următoarea ta vacanță. Iată de ce.

De ce să alegi o vacanță în Zanzibar

În ultimul an, interesul românilor pentru arhipelagul din largul coastei Tanzaniei a crescut foarte mult. Și adevărul este că turiștii au toate motivele să-și dorească să descopere acest loc cu o istorie fascinantă, o cultură bogată și o gastronomie remarcabilă.  

Zanzibar este în primul rând căutat pentru peisajele sale idilice, vremea caldă pe tot parcursul anului și plajele cu nisip alb și apă caldă, cristalină. Arhipelagul este de asemenea renumit pentru recifele de corali și diversitatea marină, care îl face și o destinație perfectă pentru snorkelling și scufundări. Dar, pe lângă destinația perfectă pentru plajă și sporturi de apă, Zanzibarul este, de asemenea ideal pentru pasionații de istorie, de curiozități culturale și de gastronomie.

Istorie, culoare și arome

Istoria unică a arhipelagului și moștenirea sa culturală bogată pot fi observate la tot pasul, în special în puternicele influențe arabe, indiene, africane, persane și europene ce marchează arhitectura locului. Explorând aleile pietruite, moscheile și casele din cartierul vechi din Stone Town, un sit ce a fost trecut în Patrimoniului Mondial UNESCO, veți întâlni un amestec captivant de stiluri arhitectonice.

Puțini știu că Zanzibarul este supranumit și Insula Condimentelor datorită cultivării și prelucrării condimentelor aromate, precum cuișoarele, curcuma, scorțișoara, nucșoara, lămâia și piperul negru. Aici poți vizita aceste plantații pentru a afla cum se obțin condimentele, care este istoria acestor culturi, dar și cum sunt folosite plantele în bucătărie și medicină. Desfată-te cu arome deosebite și gustă delicioasele preparate tradiționale servite cu drag de localnici chiar și pe stradă.

Zanzibar - O destinație ideală pentru cupluri

Zanzibarul este de asemenea un loc popular pentru ceremoniile de nuntă și luna de miere. Peisajele superbe, facilitățile turistice și numeroasele opțiuni de petrecere a timpului liber fac din Zanzibar locul propice pentru o escapadă romantică. Poți face plimbări lungi pe plajă cu persoana iubită, te poți relaxa înotând și poți bea cocktailuri admirând apusul de soare.

Ți-am trezit interesul și ai vrea deja să-ți rezervi sejurul în Zanzibar? Contactează-ne și te vom ajuta cu informații și sfaturi pentru o vacanță de neuitat.




SOURCE AND TAGS