5 motive pentru care merită să-ți petreci vacanța în Turcia Antalya


5 motive pentru care merită să-ți petreci vacanța în Turcia Antalya

Una dintre destinațiile preferate de turiștii din toată lumea, Antalya, reprezintă poarta spre Riviera Turcească și o combinație încântătoare de nou și vechi. Dacă nu ai ajuns încă în Antalya și ești în căutarea unui loc potrivit pentru o vacanță în familie, iată câteva dintre motivele pentru care merită să mergi în Antalya în următoarea vacanță.

Drumul nu este foarte lung

Antalya se află în sudul Turciei, la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Dacă ai ales să mergi cu avionul, nu vei face mai mult de o oră și jumătate cu o cursă charter. În mai puțin de două ore te poți afla deci pe o plajă superbă, admirând albastrul ireal al Mării Mediterane. Ce-ți poți dori mai mult?
Dacă alegi sa mergi cu mașina, poți parcurge cei 1400 km în aproximativ 20 ore, iar dacă mergi cu autocarul, drumul poate fi parcurs în 2 zile, cu o noapte de cazare (de obicei oprirea este in Canakkale).

Vei putea vizita obiective turistice foarte interesante

Cu toții ne dorim relaxare atunci când mergem în vacanță. Dar dacă apucăm să aflăm și câteva lucruri noi și interesante, parcă ne simțim și mai bine. În Antalya, poți alterna cu ușurință pauzele de relaxare cu excursiile interesante. Poți vizita de exemplu portul vechi din Antalya amplasat în stâncă, Muzeul Antalyei, minaretul Yivli Minare, Poarta lui Hadrian, Parcul Karaalioǧlu, Lara - cunoscută drept Las Vegas-ul turcesc, Satul pescaresc Side și multe alte locuri superbe.

Clima este foarte plăcută

Datorită climei mediteraneene, Antalya este o destinație de care te poți bucura în orice anotimp. Primăvara se poate schia de dimineață și se poate face baie în mare după-amiaza. Vara, temperaturile trec de 30 de grade, însă briza mării te ferește de caniculă. Toamna este foarte plăcută, cu averse de ploaie caldă și temperaturi moderate, iar pe timp de iarnă în Antalya te bucuri de o vreme plăcută, ce permite plimbările în natură și ieșirile la shopping și la spa.

Antalya este locul ideal pentru shopping

Îți place să faci shopping? Piețele, buticurile și magazinele din Turcia propun o mare diversitate de mărfuri la prețuri excelente. Mulți vizitatori vin aici special pentru a cumpăra bijuterii de aur și argint, pielărie, dar și dulciuri, ceaiuri și cafea turcească. În general, în bazar poți găsi cam tot ce-ți dorești. În plus, vei putea să-ți exersezi talentele de negociator (orice ai cumpăra, va trebui să te tocmești).

Raportul preț calitate este imbatabil

În Antalya există prețuri pentru toate bugetele, fie că vorbim de cazare, fie că vorbim de restaurante sau alte atracții. Hotelurile de trei, patru și cinci stele oferă condiții excelente și se adresează oricărui buzunar. Alegând unul din pachetele noastre turistice, doi adulți pot petrece de exemplu o săptămână la un hotel superb de 4 stele cu numai 900 de euro, beneficiind în acești bani și de transport cu avionul.

În Antalya poți mânca oricând în oraș cu aproximativ de 20 dolari, cu băuturi incluse. Evident, poți alege și localuri de lux, unde o cină te poate costa câteva sute de euro.

Dacă îți dorești o vacanță superbă la un preț decent, Antalya este destinația ideală. Te poți distra pe cinste cu bani puțini și te poți bucura de experiențe de neuitat alături de cei dragi.

Dacă vrei să vizitezi mai multe locuri, alege excursiile de grup organizate de agenție. Vei beneficia de asistență turistică, sfaturi practice și informații prețioase.


SOURCE AND TAGS