Valencia: de ce este destinația potrivită pentru a te relaxa?



Valencia: de ce este destinația potrivită pentru a te relaxa?

Valencia este un oraș aerisit de pe coasta de Est care te izbește din prima clipă cu arhitectura sa vie, senzațională. Cu toate că este un oraș foarte mare, Valencia nu este unul dintre acele orașe aglomerate, pline de clădiri înalte și piețe cât mai betonate. Din contră, Valencia este un oraș cu ieșire la mare care profită din plin de poziționarea sa geografică lăsând briza marină să circule de-a lungul și de-a latul teritoriului.

Locul unde s-a născut paella, căci așa mai este denumită Valencia, este foarte primitor, mai ales în sezonul cald. Plajele sunt amenajate, vremea este mereu bună, muzeele sunt interesante, iar gastronomia este la ea acasă. Cu alte cuvinte, o vacanță în Valencia are câte puțin din fiecare, fiind un loc mai mult decât potrivit pentru relaxare și distracție.

Spre deosebire de alte orașe, Valencia este, în același timp, centrul distracției, dar și oază de relaxare. Fiind un oraș mare, zonele sale sunt împărțite în așa fel încât să te poți relaxa și să te poți distra în egală măsură, exact așa cum îți dorești. Haideți să vedem de ce Valencia este o alegere potrivită pentru o vacanță binemeritată.

Orașul Artelor și Științelor

Atracțiile turistice fac parte din programul de relaxare al multor persoane, tocmai de aceea sunt importante atunci când ne îndreptăm spre o nouă vacanță. Valencia întâmpină vizitatorii săi cu cea mai interesantă atracție turistică: Orașul Artelor și Științelor. Este vorba despre un complex format din șase clădiri foarte importante: Oceanariul, Opera, Muzeul Științei, cinematograful Hemisferic, grădina Umbracle și Agora. Fiecare dintre cele șase clădiri este specială și merită vizitată, mai ales Oceanariul care este cel mai mare din Europa.

Bioparcul

Este o altă atracție turistică celebră din acest oraș și este de fapt o grădină zoologică diferită. Bioparcul este special deoarece se întinde pe 10 hectare și este amenajat asemenea unui spațiu natural deschis. Această grădină zoologică este diferită deoarece animalele nu stau închise în cuști, deci ele pot fi observate în medii care seamănă izbitor cu habitatul lor natural. Aici te vei relaxa foarte bine alături de animale și cei dragi. Este o experiență inedită atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Plaja extrem de lungă și lată

Situată între șantierul naval și munți, plaja din Valencia este extrem de lungă și lată, astfel încât turiștii să se poată bucura de vacanța lor într-un mediu ușor aerisit. Fiind de mari dimensiuni, plaja este împărțită pe mai multe porțiuni, astfel încât să satisfacă dorințele cât mai multor persoane. Pentru cei care își doresc distracție pot opta pentru porțiunile de plajă unde muzica răsună puternic, iar lumea se distrează în pași de dans, iar cei ce își doresc odihnă și relaxare pot opta pentru acele porțiuni de plajă unde valurile mării răsună puternic.

Gastronomia locală din Valencia

După cum spuneam mai devreme, Valencia este locul unde paella a luat naștere și este deci un preparat tradițional. Dacă încă nu ați aflat ce este paella, dar sunteți curioși, trebuie să știți că este un preparat pe bază de orez, fructe de mare, pește sau pui. Pentru acesta există și varianta vegetariană cu legume și este un preparat de neratat.

Un preparat asemănător cu paella este fideua, unde orezul este înlocuit de paste subțiri. Dacă vă doriți și desert, cel mai răspândit este fartons y horchata, niște batoane dulci din aluat pudrate cu zahăr.

Dacă alegeți să mergeți în Valencia, este foarte important să nu ratați cele mai importante atracții turistice, dar și preparatele culinare locale. Dacă vă doriți să vizitați cât mai multe locuri trebuie să vă luați o vacanță de minim 3-4 zile pentru că sunt destul de numeroase. În cazul în care vă doriți să vă relaxați și la plajă este indicat să vă acordați cel puțin 5 zile de relaxare ca să vă bucurați pe deplin de acest oraș. Contactează-ne pentru detalii!


SOURCE AND TAGS