Zakynthos - destinatia perfecta pentru cei mici



Zakynthos - destinația perfectă pentru o vacanță cu cei mici

Când vine vorba de destinații potrivite pentru vacanțele în familie, insulele grecești sunt în topul preferințelor românilor. Vremea plăcută, numeroasele opțiuni de cazare și prețurile accesibile conving mii de români anual să vină în vacanță în Grecia. Dacă cei mai mulți turiști aleg să meargă în Thassos, Corfu, Halkidiki sau Creta, sunt și destui turiști din țara noastră care au descoperit insula Zakynthos și aleg să revină aici an de an. Iată câteva motive pentru care frumoasa insulă din Marea Ionică este potrivită în special pentru vacanțele cu copiii.

O insulă superbă, ușor accesibilă și sigură

Zakynthos este insula grecească renumită pentru plajele sale superbe și peisajele minunate cu care își răsfață vizitatorii. Coasta de est a insulei, ușor accesibilă cu mașina, este o zonă foarte potrivită pentru vacanțele cu cei mici, deoarece plaja are intrare lina in apa, marea este calma si apa calda. Majoritatea plajelor au nisip auriu fin, beneficiază de umbră naturală, iar apele cristaline sunt perfecte pentru înot și alte sporturi marine.  

Stațiuni potrivite pentru o vacanță în familie

Argassi este o stațiune situată pe partea de est a insulei, renumită pentru viața de noapte intensă, dar și pentru plajele întinse, tavernele cu preparate delicioase și numeroasele centre pentru activități sportive. Dacă ai ales să te cazezi în această stațiune, poți lua trenul turistic până în orașul Zakynthos. O călătorie Argassi - Zakynthos este destul de ieftină (5 euro dus-întors pentru adulți și doar 3 euro pentru copii) iar peisajele pe care le vei putea admira împreună cu cei mici pe parcursul călătoriei sunt absolut superbe.
Cele mai potrivite plaje pentru cei mici sunt însă cele din Alykes si Alikanas (stațiuni mai rustice și mai liniștite), plaja Dafni, plaja Geraka (unde cei mici vor putea să observe cuiburile de țestoase), și plaja Tsilivi, foarte populară pentru familiști.

Distracție pe cinste la Aqua Parc

Toboganele cu apă sunt apreciate atât de cei mici cât și de cei mari. În Zakynthos vei putea petrece clipe de neuitat împreună cu întreaga familie la unul din cele 2 parcuri acvatice: Caretta’s Beach Fun Park din Kalamaki și Tsilivi Water Park din Tsilivi.
Parcul de distracții de la Caretta dispune de 6 tobogane pentru adulți, 6 tobogane pentru copii, piscină cu valuri și curs de apă lent. De asemenea, aici vei găsi 5 piscine în aer liber și un bufet-restaurant cu preparate delicioase. Și parcul acvatic Tsilivi deschis în mai 2010 oferă o mare varietate de activități, inclusiv un curs de apă lent, o serie de tobogane și numeroase piscine tematice cu activități unde cei mici se pot bălăci în voie.

Tradiții locale

Dar dacă vrei ca micii turiști să afle mai multe despre produsele și tradițiile locale, puteți merge împreună la Muzeul presei de măsline Aristeon situat în Lithakia (lângă satul Agios Sostis), pentru a vedea cum este produs uleiul de măsline Zakynthian. Cu siguranță va fi interesant și distractiv pentru cei mici să urmărească toți pașii procesului de producție.

Pe insula Zakynthos există multe alte locuri și activități interesante pentru familiile cu copii. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre sejururile noastre în Zakynthos, contactează-ne la telefon 021 5275050 sau pe email la oferte@holidayoffice.ro.


SOURCE AND TAGS