Coasta Bulgariei Mării Negre este practic plină de stațiuni care sunt pline de atracții turistice, sărbători extravagante și o scenă turistică vibrantă. Chiar dacă îi lipsește un astfel de corn al abundenței, a treia cea mai mare stațiune din această țară se pregătește să primească în fiecare an călători din întreaga lume. În plină vară, li se arată un apel unic: arhitectura originală se îneacă de fapt în vegetație și o revoltă de nuanțe de flori, iar aerul este ozonizat de mare. Împreună, acești factori produc o aură distinctivă de relaxare benefică celor ce îi calcă pragul.
Vremea în Balchik
Balchik se confruntă cu variații mari ale temperaturilor medii. Când se ține cont de umiditate, temperaturile se simt reci pentru aproximativ jumătate din an și sunt în general plăcute, cu o probabilitate foarte scăzută de ploaie sau ninsoare pe tot parcursul anului. În ceea ce privește vremea frumoasă, regiunea se află în pe locul 52 printre destinațiile turistice la nivel global. August, iulie și iunie sunt cele mai fierbinți trei luni pentru a vizita Balchik dacă doriți să fie cât mai cald posibil. Cea mai caldă perioadă a anului este de obicei la mijlocul lunii august, cu o vreme perfectă pentru plajă. Cum ajungi în Balchik?
Din fericire, Balchik este foarte accesibil pentru turiștii din România. Cu siguranță cel mai ușor de ajuns este cu masina sau cu autocarul, pentru că sunt doar 300 km din București până în stațiune sau în jur de 400-450km din centrul țării. De asemenea, călătoria cu mașina vă va ajuta să vă și plimbați prin împrejurimi, să mergeți prin stațiuni de-a lungul malului și să aveți tot confortul necesar.
Atracții turistice
Palatul Balchik, cunoscut și sub numele de Dvorets v Balchik în bulgară și Castelul din Balcic în română, este situat în stațiunea cu același nume. Palatul Cuib Linistit a fost numele oficial al clădirii și a fost construit la dorința Reginei Maria a României, între anii 1926 și 1937, în timpul ocupației românești a zonei. Complexul palatului include un parc care este acum o grădină botanică administrată de stat, precum și o serie de vile rezidențiale superbe, o sală pentru fumat, o cramă, o centrală electrică, o mănăstire, un izvor sfânt, o capelă și multe altele.
Pentru că Regina Maria avea o pasiune pentru plante, a fondat o grădină botanică, care a fost rapid adorată de boemii epocii. Călătorii cu experiență vor observa, fără îndoială, asemănări cu labirintul cretan și este genul de locație unde să vrei să faci multe fotografii. În ciuda combinării unor aranjamente neobișnuite de cactuși, lotuși și trandafiri, peisajul în sine este destul de organic și aduce farmecul vremurilor de mult apuse.
Datorită întreținerii de top, 6 hectare de pământ bulgăresc sunt păstrate impecabil de curat. Culoarea verde este cea mai plăcută din punct de vedere estetic pentru ochiul uman, iar florile cu aspect uimitor, cu arome minunate, vă pot ridica starea de spirit și vă vor alinta. Din acest motiv, ar trebui rezervat ceva timp liber pentru a vizita această locație faimoasă, care va demonstra perfecțiunea lumii plantelor dintr-o perspectivă diferită.
Nu uitați să vizitați portul și să admirați iahturile din Balchik. La amurg, restaurantele de pe coastă prind viață și vă puteți bucura de rețete alese cu o servire impecabilă. Aroma peștelui proaspăt gătit umple aerul, în timp ce razele finale ale soarelui mângâie apa senină.
Când vizitați Bulgaria, este obligatoriu să beți vin bulgăresc, local, fiind foarte cunoscut că vinul local face întotdeauna partidă bună cu produsele locale. Pe măsură ce mâncați și beți, veți putea vedea în depărtare ultimele bărci cu motor care vin dinspre mare și o dată cu lăsarea serii stelele vă vor ajuta să descoperiți peisajul într-o lumină nouă. O plimbare lungă pe coastă după un desert delicios nu poate fi decât o idee bună. Odată ce ați vizitat acest loc încântător, veți avea întotdeauna un motiv să vă întoarceți sau să îl recomandați.