Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, ce pastreaza
intacte toate detaliile de arhitectura ale acestora: zidurile groase,
exteriorul varuit in alb maiestuos, turnul inalt si scarile interioare,
iesirile “de taina” si mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toata
fatada catului superior. Domeniul este situat langa Horezu, la poalele
Magurei Slatioara din Maldaresti.
Camerele conacului sunt incaperi
“de poveste” ce poarta numele unor personaje din vechime. Fiecare camera
e un ansamblu rafinat, in care mobilierul istoric autentic, grinzile
vechi si covoarele traditionale sunt armonios imbinate cu cele mai
moderne detalii de confort.
La conac, momentul mesei e
organizat "ca odinioara", langa semineu, cu tacamuri si sfesnice
elegante, lumina suava si muzica cu staif. Meniurile sunt inspirate de
ospetele boieresti - adevarate mese-foileton, in straturi si etape: de
la delicioasele hors d’oeuvres la felul principal, ritualul ceaiului cu
prajituri de casa, dar si "tratatia cu cafea" , asa cum era facuta
demult de vel-cafegiul boieresc.
Conacul lui Maldar este o veche cula olteneasca, ce pastreaza
intacte toate detaliile de arhitectura ale acestora: zidurile groase,
exteriorul varuit in alb maiestuos, turnul inalt si scarile interioare,
iesirile “de taina” si mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toata
fatada catului superior. Domeniul este situat langa Horezu, la poalele
Magurei Slatioara din Maldaresti.
Camerele conacului sunt incaperi
“de poveste” ce poarta numele unor personaje din vechime. Fiecare camera
e un ansamblu rafinat, in care mobilierul istoric autentic, grinzile
vechi si covoarele traditionale sunt armonios imbinate cu cele mai
moderne detalii de confort.
La conac, momentul mesei e
organizat "ca odinioara", langa semineu, cu tacamuri si sfesnice
elegante, lumina suava si muzica cu staif. Meniurile sunt inspirate de
ospetele boieresti - adevarate mese-foileton, in straturi si etape: de
la delicioasele hors d’oeuvres la felul principal, ritualul ceaiului cu
prajituri de casa, dar si "tratatia cu cafea" , asa cum era facuta
demult de vel-cafegiul boieresc.