Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Corfu - REDUCERI FABULOASE

Dacă ai decis să-ți rezervi un sejur în Corfu, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști despre această superba insulă de la Marea Ionica.

Citeste mai mult

Corfu - REDUCERI FABULOASE

Corfu este una dintre cele mai frumoase insule din grupul Insulelor ionice. De la dealurile verzi și conacele nobiliare până la plajele idilice și muzeele interesante, insula din Marea Ionică are numeroase puncte de atracție pentru orice călător. Dacă ai decis să-ți rezervi un sejur în Corfu, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoști despre această superbă destinație.

Un oraș cu un farmec aparte

Puternic influențat de venețieni, francezi și englezi, orașul Corfu merită explorat centimetru cu centimetru. Odată ajuns în Corfu, te poți pierde pe micile alei pietruite, poți vizita muzee captivante, cum ar fi Muzeul de Artă Asiatică, te poți plimba pe celebra promenadă Liston, sau prin uriașa piață Spianada... Întregul oraș are un farmec al sau pe care nu-l vei mai găsi nicăieri în altă parte!

Palatele impunătoare, luxoasele conace nobiliare, muzeele și piețele fermecătoare sunt dovezi vii ale trecutului glorios al orașului Corfu. Dacă te îndepărtezi de oraș, vei putea descoperi satele pitorești de pe litoral, insulițele verzi, stațiunile luxoase și peisaje naturale de o frumusețe izbitoare. Deși destul de diferite, între cele trei părți ale acestei insule idilice există o armonie care te va cuceri cu siguranță de la prima vizită.  

Dacă ai ajuns pe insulă, nu poți rata Plajele din Dassia, Paleokastritsa, Glyfada, Kontokali și Kavos. Cuibărite între golfuri nisipoase, înconjurate de păduri verzi și munți impunători, acestea sunt considerate cele mai bune plaje din Grecia!

Vremea în Corfu

Vremea în Corfu este bună din aprilie până în octombrie, cu temperaturi care variază primăvara și toamna între 15-22 grade și vara între 24 - 29 grade celsius. Cele mai ploioase luni sunt lunile Ianuarie, Noiembrie și Decembrie iar cele mai bune luni pentru înot sunt Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie. Orașele din insula Corfu cu cel mai bun climat sunt Paleokastrítsa, Kassiopi, Sidari, Achilleio, Akharavi, Lefkimmi, Moraitika și Pélekas, cu o vreme bună cel puțin 8 luni pe an.

Corfu - o destinație potrivită pentru orice anotimp

Cunoscută de localnici sub numele de Kerkyra, Corfu este una dintre cele mai populare insule grecești pentru vacanța de vară. Aici vin anual să-și petreacă vacanțele peste 700.000 de turiști din întreaga lume, în special britanici, italieni și nemți.
De obicei un loc aglomerat și zgomotos pe timp de vară, pe timp de iarnă insula Corfu vă va arăta cu siguranță o nouă latură a sa. În anotimpul rece, orașul este mai liniștit, traficul mai puțin intens, iar vizitarea locurilor turistice va avea un farmec aparte.

Delicii locale

În Corfu, poți de asemenea să te bucuri de delicioasele preparate locale în numeroasele restaurante, taverne, cafenele și baruri care rămân deschise indiferent de anotimp. Printre recomandări enumerăm: pasticcio dolce (plăcintă cu carne de vită), pastitsada cu cocos sau vită (mâncarea tradițională de sărbători), sofrito (felii subțiri de carne de vită), și Savoro (pește prăjit în sos picant pe bază de ulei, oțet, stafide, usturoi și rozmarin).
Dacă ești gurmand sau pur și simplu curios să guști din aromele autentice ale Greciei, o excursie în orașele de munte poate fi ocazia perfectă de a te bucura de noi savori pe care altfel nu le vei putea găsi în restaurantele turistice obișnuite.

Cautarea dumneavoastra nu a intors nici un rezultat! Pentru o oferta personalizata, va rugam, completati urmatorul chestionar!