Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Creta - Chania - REDUCERI FABULOASE

Te tentează o vacanță în Creta? Înainte de a-ți planifica un sejur în Chania, iată tot ce trebuie să știi despre acest frumos oraș grecesc.

Citeste mai mult

Creta - Chania - REDUCERI FABULOASE

Încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de vară? Chania – al doilea oraș ca mărime din Creta și vechea capitală a insulei în perioada venețiană – este locul perfect pentru vacanțe de neuitat.

Renumit pentru portul său venețian și pentru orașul vechi cu alei întortocheate pline de bougainvillea și iasomie, orașul Chania are un farmec autentic, o arhitectură fermecătoare și o viață de noapte tumultoasă.

Dar înainte de a-ți planifica un sejur în Chania, iată tot ce trebuie să știi despre acest frumos oraș grecesc.

Vremea în Chania

Chania beneficiază de un climat mediteraneean cu veri fierbinți și ierni blânde. Vara temperaturile variază aici între 25 și 30 °C, iar iarna între 10 și 15°C.  În medie, cele mai calde luni sunt iunie, iulie, august și septembrie, iar cele mai reci și cele mai ploioase luni sunt decembrie, ianuarie și februarie. August este luna cea mai bună pentru înot. Dacă vii în Creta pe perioada verii, nu uita de pălăria de soare și de crema cu factor mare de protecție. Riscul de insolație este extrem de ridicat.

Cum ajungi în Chania

Cu peste 1.000 km de coastă care cuprinde de la întinderi lungi de nisip și pietriș până la golfulețe ascunse, stânci stâncoase și peșteri, Creta poate satisface chiar și cele mai exigente gusturi. De aceea, anual, zeci de mii de turiști din întreaga lume aleg să își petreacă vacanțele pe una dintre minunatele plaje de pe insulă. Cei mai mulți turiști ajung în Creta cu avionul, dar se poate ajunge aici și cu mașina sau cu autocarul.

Dacă alegi să călătorești cu mașina din București până în Creta, distanța este de aproximativ 1300 km. Durata călătoriei poate fi estimată la 25-26 de ore, în funcție de opririle făcute. Din Atena poți lua feribotul spre Chania, care este unul din porturile principale ale Cretei. O călătorie cu feribotul prin portul Pireu din Atena durează, în medie, 4 ore și 30 de minute.

Dacă preferi să iei avionul până în Chania, vei putea ateriza pe aeroportul situat în peninsula Akrotiri. După un zbor de aproximativ două ore, în mai puțin 30 de minute vei putea ajunge de la aeroport în oraș, cu taxiul.

Atracții turistice în Chania

Chania este unul dintre cele mai frumoase orașe din Creta, cu portul său venețian pitoresc, muzeele interesante și străzile înguste și pietruite, pline de magazine și restaurante cu specific local. Odată ajuns în orașul vechi, vei observa Vechiul port, plin de elemente cretane, otomane si venetiene, Farul din Chania, Muzeul de arheologie, Moscheea ienicerilor și Muzeul naval. 

Dacă plănuiești să vii în vacanță în Chania pentru a te relaxa la plajă, ai făcut o alegere bună. Plajele din Chania sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai frumoase plaje din întreaga Grecie. Nu poți rata plaja Elafonisi (o plajă protejată aflată la 74 km de Chania), plaja Balos, sau plaja Falassarna. Aceste plaje își întâmpină turiștii cu un nisip fin auriu și ape turcoaz, foarte curate.

Pentru mai multe informații despre vacanța în Chania, nu ezita să ne contactezi.

Cautarea dumneavoastra nu a intors nici un rezultat! Pentru o oferta personalizata, va rugam, completati urmatorul chestionar!