Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Reglementari calatorie Grecia

 Incepand cu 1 iulie 2020, pentru intrarea turiștilor va fi obligatorie completarea Formularului de localizare a pasagerilor (PLF), ce face parte din Protocolul Sosiri Grecia vară 2020 (link detalii https://travel.gov.gr/#/), ca parte a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului Sars-COV-2.

     Formularul de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), se aplică turiștilor care intră pe teritoriul Greciei cu transport rutier, acvatic și aviatic. 

     Toți călătorii sunt obligați să completeze on-line PLF-ul, formularul este disponibil aici https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR1fVS2Lei-C2JSMeprOP1pClujxRbt8NGaAhT64It18UICccWcAbv-Enj0#/form ), se completează cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în Grecia, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii în Grecia. După completare, formularul trebuie printat sau descărcat pe tel si prezentat la intrarea în Grecia.

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul

• Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.

• Transfer catre zona în care se află personalul de screening și  verificarea codului unic QR (răspuns rapid), fie în format electronic (QR pe care fiecare pasager îl primeste ulterior completarii PFL online, pe telefonul mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• Personalul de screening direcționează pasagerii, în funcție de  codul QR al acestora, fie către zona de verificare suplimentară screening, fie spre ieșire (zona de preluare a bagajelor și controlul documentului de identitate).

      Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testați pentru SARS-CoV-2 (de către o echipă medical autorizată) sunt obligați să se auto-izoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, pasagerii sunt direcționați către ieșirea din aeroport.

 

 Protocol pentru sosirea la frontierele terestre

• Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în țară trebuie să prezinte completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF).

• Se va verifica documentul de identitate și codul unic de răspuns rapid (QR) de catre controlul vamal fiecărei persoane, fie in format electronic ( tel. mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• În funcție de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia vor fi direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară screening fie îngaduite să își continue călătoria până la destinația finală în Grecia, primind instrucțiuni utile în cazul în care apar simptome de infecție respiratorie, și recomandarea de a contaca imediat Organizația Naționala de Sănătate Publică (EODY).

     Dacă persoanele care intra în Grecia intenționează să aibă multiple opriri (înnoptari în locații diferite) pe teritoriul grecesc, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile.  Unitățile sanitare mobile EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control frontieră terestră.

     Până când rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informații electronic EODY, conectat la registrul COVID  (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului.

 

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare

• Sosirea pasagerilor care acceseaza poarta principală de intrare.

• Pasagerii care calatoresc în vehicule vor fi direcționați către o poarta secundară de intrare.

• Toți pasagerii sunt îndrumați către zonele în care personalul de screening va verifică codul unic de răspuns rapid (QR),  pe care fiecare pasager îl prezinta fie în format electronic ( tel. mobil) sau pe formularul QR tipărit.

• În funcție de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia pe mare vor fi direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară screening fie îngaduite să își continue călătoria până la destinația finală în Grecia, primind instrucțiuni utile în cazul în care apar simptome de infecție respiratorie, si recomandarea de a contaca imediat Organizația Naționala de Sănătate Publică (EODY).

      Până când rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului.

 

NOTA:

     Toți pasagerii trebuie să respecte măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică, unde se impune si este posibil).

     Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informații electronic EODY, conectat la registrul COVID  (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv).

Precizari importante:

    Prezentarea formularul de localizare a pasagerilor (PLF) are ca scop reducerea timpului de asteptare prin formalitate vamala.

    Testul screening se va face aleatoriu (ocazional), precum s-a efectuat începand din 15.06.2020.

    Pentru pasagerii care intra în Grecia, începand cu 01.07.2020, este posibila completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF), in format fizic la intrarea in tara. Pentru a evita aglomerarea în vamă, recomandăm completarea acesuia on-line.