Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Reglementari calatorie Spania

Turistii care calatoresc in Spania, au obligatia de a completa si semna formularul FCS (Health Control Form) asociat calatoriei, indifferent de nationalitate, varsta sau orice alt considerent. Acest formular trebuie completat de fiecare persoana in parte. In cazul turistilor minori, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate.

In urma completarii formularului FCS, se va primi pe email un QR code pe care turistii trebuie sa il prezinte la intrarea in Spania.

Descarcarcati formularul FCS  din acest link : https://www.spth.gob.es/create

Pagina de informatii a Uniunii Europene

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/. Acest site este updatat constant si are menirea de a furniza cetatenilor UE informatii in ceea ce priveste granitele, transportul, serviciile turistice, restrictiile de calatorie si masurile adoptate in vederea mentinerii sanatatii si sigurantei publice.

Deasemenea, va recomandam sa consultati in paralel si siteul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Romania, http://www.mae.ro/node/51880.          

IMPORTANT!

In cazul unor decizii oficiale ale autoritatilor romane privind restrictiile de calatorie pentru destinatiile din lista, ne vom adapta corespunzator! Data de incepere a calatoriei pentru destinatiile in cauza, nu va putea fi insa mai devreme decat cea prevazuta in lista de mai sus.