Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Monumentele de pe Nil & Sejur Marsa Alam 2021 7 nights

Descriere

Destinatie: Egipt

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:  zboruri charter Bucuresti – Marsa Alam si retur cu compania Tarom;
 taxe de aeroport si securitate;
 bagaj de mana 10 kg/ pers si bagaj de cala 23 kg / pers pentru ambele curse;
 2 nopti cu demipensiune in hotel de 4* in Marsa Alam;
 5 nopti cu demipensiune in hotel de 4 * in Luxor;
 ghid local vorbitor de limba engleza;
 insotitor roman pe toata durata programului local (valabil numai pentru un grup de 15 pers)

Servicii neincluse:  bacsisurile pentru ghizi si soferi (obligatorii): 5 eur /pers/zi;
 excursiile si activitatile optionale;
 taxa de viza: 25 USD (se achita in USD la sosirea in aeroport, exceptie sosirile pana in data de 30.04);
 asigurare MEDICALA / STORNO de calatorie care acopera COVID19 (se va incheia obligatoriu contra cost);
 alte servicii decat cele mentionate in program.

Itinerariu

Ziua 1 / BUCURESTI – MARSA ALAM 

Intalnire la Aeroportul International “Henri Coanda” la ora 12:30 pentru plecare spre Mars Alam cu zborul charter Tarom, la ora 15:40. Sosire la Mars Alam la ora 19:20. Intalnire cu reprezentantul agentiei partenere care va avea un semn cu “Holiday Office”. El va va ajuta cu formalitatile de viza. Preluarea bagajelor. Intalnirea cu ghidul roman care va va insoti pe intreaga perioada. Transfer la hotel 4* cu All Inclusive.

Ziua 2 / MARSA ALAM - LUXOR

Mic dejun. Dimineata libera la dispozitie, iar dupa pranz plecare cu autocarul spre faimosul Luxor, situat pe malul drept al Nilului. Cazare la hotel 4* sau similar. Cina optionala.

Ziua 3 / KARNAK & LUXOR

Mic dejun. Azi va fi inceputul periplului in vechea capitala Theba (capitala in timpul Regatelor de Mijloc si Nou).

Oricum l-ati privi Luxorul este unic, " ... exista intradevar si nu este nici o alta constructie in lume cu care sa poata fi comparat”. Structurile antice de pe ambele maluri fiind inscrise in Lista patrimoniului mondial UNESCO.

Pe Malul de Est harazit celor vii, Templele Karnak si Luxor, saluta zilnic rasaritul soarelui. Apusul soarelui insa pe Malul de Vest isi intinde umbrele peste Orasul Mortilor. 

In perioade distincte au fost si zei ridicati la rangul de zei statali, in Theba acesta fiind Amon. Templul Karnak (practic un complex de temple) este cel mai mare edificiu religios din lume. Oricine se plimba printre portile, coloanele sale si reprezentarile statuare cu usurinta isi poate imagina preotii egipteni si faraonii parcurgand acelasi drum spre sanctuare.  

Complexul  ocupa o suprafata de zece ori mai mare decat cea a Catedralei Sf Petru. A fost construit pe parcusul a 2000 de ani incepand din jurul anului 1900 i.Hr, in timpul Regatului de Mijloc. Trasaturile sale dominante sunt date de perioada Regatului Nou al lui Tutmes si Ramses, cu aproximativ  3,200 de ani in urma. Majoritatea inscrisurilor hieroglifice pastrandu-se intacte.  Vom parcurge: aleea flancata de sfincsii cu cap de berbec, prima poarta cu piloni, marea curte interioara a lui Ramses II, marea Sala Hipostila- o adevarata padure numarand 134 de coloane cu capiteluri reprezentand floarea de papirus, se trece pe langa Obeliscul Reginei Hatshepsut si nu in ultimul rand Lacul Sacru unde preotii lui Amon se purificau.  

Vom reveni la hotel si vom avea timp liber pentru relaxare pana la aproape de apusul soarelui cand vom vizita in nocturna Templul Luxor, templu dedicat lui Amon era cunsocut de catre vechii egipteni ca Haremul din sud.  

Mult mai mic ca dimensiuni decat Complexul de Temple de la Karnak, Templul Luxor intampina vizitatorii cu aceeasi alee flancata de sfincsii cu cap de berbec, pe zidul exterior al portii pilonilor statuile colosale ale lui Ramses II si un obelisc din granit roz a carui pereche se afla acum in Piata Concordiei din Paris. Marea curte interioara a lui Ramses II include si o moschee din secolul XIII construita peste o parte a acestei curti. Urmeaza colonada lui  Amenophis III formata din 14 coloane cu capiteluri reprezentand flori de papirus, Sanctuarul construit de Alexandru cel Mare (construit in jurul anului 300 i.Hr). Dupa vizita transfer la hotel. Cazare Luxor, la acelasi hotel. Cina optionala.

Ziua 4 / EXCURSIE LA NECROPOLELE DE PE MALUL DE VEST AL NILULUI

Mic dejun devreme. Aceasta zi o vom dedica Malului de Vest, apusul in Egiptul Antic fiind legat de idea de moarte, imparatia lui Osiris, Zeul lumii de dincolo. Aici vom intelege, mai bine decat in orice alta necropola, preocuparea vechilor egipteni de moarte,  ca o culme si o apoteoza a vietii. 

Faraonii au decis aici ca mormintele lor sa nu mai aiba grandoarea predecesorilor, in acest fel atragandu-i pe jefuitorii de morminte, ci sa fie ascunse in Valea Regilor ocrotite de muntele in forma de piramida, Al Qurn. Momintele au fost construite in asa fel incat sa sugereze lumea subterana si sa insoteasca faraonii mumificati in drumul lor spre imortalitate. Cu toate aceste masuri de securitate jefuitorii au gasit totusi mormintele. Mormintele au fost jefuite dar  partea narativa reprezentata in desenele si reliefurile de pe peretii mormintelor au ramas intacte. "... culori fara moarte ... culori care isi pastreaza prospetimea,  pictate fiind de peste trei mii de ani” . Vom vizita Valea Regilor, cu vizitarea a trei morminte, pentru vizitarea mormantului lui Tutankamon doritorii vor plati o taxa suplimentara la fata locului. Va fi si cazul mormantului lui Seti I (optional - in cazul in care va fi deschis – cel mai frumos mormant in aceasta vale) si al mormantul lui Nefertari – sotia favorita a lui Ramses II (optional - in cazul in care va fi deschis – considerat cel mai frumos mormant). Va urma Valea Artizanilor (mesterii care au sapat si decorat cele trei vai: ale regilor, reginelor si nobililor). Tot pe acest mal de-a lungul timpului, separat de vai, marii faraoni si-au ridicat si Temple Funerare, pentru comemorarea existentei lor dupa moarte. Vom vizita magnificul Templu Funerar Medinet Habu (a lui Ramses III) si minunatul Templu Funerar al Reginei Hatshepsut (Deir el Bahari), capodopera a elegantei, armoniei si proportiilor.

Nu in ultimul rand ne vom opri la Colosii lui Memnon, denumire data de greci, de fapt fiind statuile din fata Templului Funerar al lui Amenhotep III (reprezentandu-l pe acesta). Intorcere la hotel si timp liber pentru restul zilei. Cazare Luxor, la acelasi hotel. Cina optionala.

Ziua 5 / EXCURSIE ESNA- EDFU & KOM OMBO

Mic dejun devreme. Azi vom merge (OPTIONAL) pe ambele maluri ale "Misteriosul Nil, acest sarpe gigantic care se unduieste maiestuos si atat de liber din timpurile trecute prin istorie”, in amonte, pentru a descoperi alte trei vestite temple, de data aceasta din perioada Ptolemaica. 

O prima oprire o vom avea la Esna (48km de Luxor) – Templu dedicat zeului Khnum avand scoasa din stratul gros de aluviuni si nisip numai superba sa Sala Hipostila, pastrand inca culorile originale. A fost inceput in timpul Ptolemeilor in 150 i.Hr si completat in perioada romana. 

O a doua oprire va fi la cel mai bine pastrat templu, dar si al doilea ca marime dupa cel de la Karnak.  Templul de la Edfu (97km de Esna), dedicate lui Horus, construit in timpul domniei a sase Ptolemei. Inceput in anul 237 i.Hr de Ptolemeu III si a fost terminat in anul 57. Este nu numai cel mai bine pastrat templu din Egipt dar si al doilea ca marime dupa cel de la Karnak. 

A mai ramas Templul de la Kom Ombo (48 km de Edfu),construit in timpul perioadei greco-romane (332 i.Hr – 395i.Hr), pe locul unei structuri mai vechi din timpul Dinastiei XVIII. Este un templu unic – templu dublu – dedicat atat zeului crocodile Sobek cat si zeului cu cap de soim Horus. Vom reveni la Luxor si vom avea timp liber pentru restul zilei. Cina optionala.

Ziua 6 / EXCURSIE DENDERA & ABYDOS (optional)

Mic dejun devreme. Daca ieri ati calatorit spre sud, azi vom merge in aval spre nord pentru a ne bucura de cele doua temple, fascinante prin contrastul stilurilor artistice si arhitectonice (OPTIONAL).

In Dendera (48km de Luxor) se afla Templul Zeitei Hathor, dedicat  zeitei dragostei si a tamaduirii. Acest templu din perioada greco – romana este vestit pentru plafonul sau cu reprezentari astronomice. 

Constructia sa a inceput in timpul ultimilor Ptolemei si continuata de trei imparati romani:  Domitian, Nerva si Traian. Caracteristic acestui templu este sala hipostila cu cele 24 de coloane hatorice si tavanul reprezentand-o pe Nut. Se mai pot vedea si unele  graffiti facute de soldatii lui Napoleon. Caesarian, fiul lui Cezar si al Cleopatrei este si el reprezentat pe unul din pereti. In interiorul complexului se afla si o Bazilica Copta, Templul Nasterii Zeitei Isis construit de imparatul Augustus, si o Casa a Nasterii dedicata lui Hathor si a fiului sau Ihy. 

La Abydos (97km de Dendara) a fost candva un important “Oras Sfant” care a supravietuit multor secole in slujba numeroaselor dinastii. Conform traditiei aici a fost inmormantat Osiris (fratele sau Seth l-a omorat si a dezmembrat corpul sau imprastiind parti din el de-a lungul vaii Nilului) si locul unde a fost inviat pentru a sluji ca zeu al lumii de dincolo de moarte. 

Majoritatea templelor din Abydos au fost construite in secolul XIII i.Hr. Intre acestea sunt cele ale lui Osiris, Seti I si Ramses II. Templul lui Seti I este unul din cele mai bine pastrate temple din Egipt. Zeii carora le este dedicat sunt: Osiris, Isis, Horus, Amun, Ra Harakhy, Ptah, si Seti I, toti fiind reprezentati pe peretii templului. “Lista regilor” este si ea inscrisa pe pereti  unde Seti si Ramses II, tanar fiind, ii reamintesc pe cei 76 de predecesori, acesta lista fiind o sursa de informatii nepretuita pentru egiptologi, reprezentand cronologia dinastiilor.

Revenim la Luxor si ne pregatim pentru reintalnirea maine cu Marea Rosie si Mars Alam. Cina optionala la restaruantul hotelului.

Ziua 7 / LUXOR - MARSA ALAM

Mic dejun devreme. Plecare cu autocarul spre Marsa Alam. Cazare Marsa Alam la hotel 4* cu All Inclusive.

Ziua 8 / MARSA ALAM - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pana la transferul la aeroport. Check out-ul se va face la ora 12:00 iar bagajele vor putea fi depozitate in camera bagajelor (contra cost) din hotel pana la ora transferului la aeroport (aprox ora 16:00) pentru zborul charter spre Bucuresti, cu decolare la ora 20:20 si aterizare pe aeroportul Otopeni in jurul orei 22:50.

 

SERVICII INCLUSE:

 Zboruri charter Bucuresti – Marsa Alam si retur cu compania Tarom;

 taxe de aeroport si securitate;

 bagaj de mana 10 kg/ pers si bagaj de cala 23 kg / pers pentru ambele curse; 

 2 nopti cu demipensiune in hotel de 4* in Marsa Alam;

 5 nopti cu demipensiune in hotel de 4 * in Luxor;

 ghid local vorbitor de limba engleza;

 insotitor roman pe toata durata programului local (valabil numai pentru un grup de 15 pers)

 

SERVICII NEINCLUSE:

 bacsisurile pentru ghizi si soferi (obligatorii): 5 Eur /pers/zi;

 excursiile si activitatile optionale;

 demipensiune in hotelul din Luxor (se achita doar  la inscriere): 125 eur / pers

 taxa de viza: 25 USD (se achita in USD la sosirea in aeroport, exceptie sosirile pana in data de 30.04);

 asigurare MEDICALA / STORNO de calatorie care acopera COVID19 (se va incheia obligatoriu contra cost);

 alte servicii decat cele mentionate in program.

 






EXCURSII OPTIONALE:





Pachet optionale 1 & 2  (optiune valabila doar la inscriere): 245 eur/pers


Esna, Edfu & Komb Ombo: 125 eur/pers

Templele Dendara & Abydos: 155 eur / pers



 


Vezi detalii despre circuit