Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA IN ITALIA, CROATIA SI GRECIA - 8 NOPTI - 2023


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF


Servicii incluse:
✔ bilet dus-intors Bucuresti - Treviso - WIZZ AIR

✔ transfer AEROPORT - PORT - AEROPORT

✔ 1 Noapte cazare Venetia - 11.06.2023

✔ cazare in cabina din categoria selectata pe intreaga croaziera

✔ mese la bord (pensiune completa), de la pranz, cina in prima zi pana la micul dejun in ultima;

✔ bauturi: apa, limonada, ceai si cafea la dozator;

✔ programe de divertisment, incluzand productii muzicale Broadway sau tip Broadway, spectacole de talie mondiala;

✔ acces in toate zonele publice ale vasului (inclusiv piscine, sala de sport, sauna, jacuzzi, teren de sport);

✔ programe pentru copii si adolescenti Adventure Ocean®;

✔ taxe si servicii portuare.
Servicii neincluse:
X Taxa pentru servicii la bord (in cazul in care nu a fost platita la data efectuarii rezervarii);

X Cazari pre si post croaziera;

X Excursiile optionale;

X Asigurarea medicala si asigurarea storno;

X Vizele necesare itinerariului;

X Bauturile alcoolice si nealcoolice (altele decat cele mentionate la tariful include);

X Serviciul de spalatorie;

X Tratamentele de frumusete si sanatate;

X Telefoane; Cazinou; Internet;

X Serviciile medicale;

X Taxele de rezervare la restaurantele cu specific;

X Room service (se achita o taxa de 7.95 USD/comanda);
Destinatie: CROAZIERA IN ITALIA, CROATIA SI GRECIA Durata: 7 Nopti Perioada: 04.06.2023 Tip de masa Pensiune Completa Bilete de avion - compania WIZZ AIR Transfer AEROPORT-PORT-AEROPORT 1 Noapte de cazare 11.06.2023

ITINERARIU

Ziua 1: Port îmbarcare - Ravenna, Italia - Data: duminică, 4 iunie 2023 - Plecare: 19:00

Ziua 2: Split, Croatia Data: luni, 5 iunie 2023 Sosire: 08:00 - Plecare: 17:00

Ziua 3: Pe mare - Data: marți, 6 iunie 2023

Ziua 4: Atena (Pireu), Grecia - Data: miercuri, 7 iunie 2023 Sosire: 08:00 - Plecare: 20:00

Ziua 5: Santorini, Grecia - Data: joi, 8 iunie 2023 Sosire: 07:00 - Plecare: 20:00

Ziua 6: Pe mare - Data: vineri, 9 iunie 2023

Ziua 7: Dubrovnik, Croatia - Data: sâmbătă, 10 iunie 2023 Sosire: 06:30 - Plecare: 14:30

Ziua 8: Port debarcare - Venetia, Italia - Data: duminică, 11 iunie 2023 - Sosire: 06:00 -  1 Noapte cazare Venetia 11.06.2023 

Prezentare

Călătoriile fac parte din viața noastră, iar acestea ne oferă posibilitatea de a vedea și a descoperi locuri impresionante prin proprii noștri ochi. Fie că este vorba despre o singură călătorie pe parcursul unui an sau de mai multe în funcție de preferințe, călătoriile sunt speciale și pot fi realizate oricând, după bunul plac. După cum știm deja, putem călători în întreaga lume folosind mai multe mijloace de transport: mașina personală, autocarul, trenul, avionul sau vaporul.

Din categoria călătoriilor inedite fac parte croazierele, cele care poartă mii de turiști în fiecare an pe apele mărginite ale mărilor și oceanelor. Croaziera este un mod diferit de a călători având în vedere faptul că cel mai mult timp este petrecut pe apă fiind intercalat cu staționarea în diferite stațiuni. Unul dintre cele mai căutate continente pentru astfel de călătorii este Europa.

Clima în Europa

Europa este un continent un un climat destul de prietenos, însă diferă foarte mult în funcție de regiuni. Țările care se situează în partea de nord au un climat subpolar, fiind destul de răcoroase pe parcursul anului în timp ce țările din extremitatea sudică și cea estică se bucură de un climat temperat-continental foarte prietenos. Partea de vest a continentului oferă temperaturi prietenoase în timpul anului având caracteristicile unui climat temperat-continental.

Italia, Croația și Grecia sunt unele dintre cele mai căutate regiuni din Europa pentru croazierele de lungă durată. Fac parte din categoria țărilor cu cele mai prietenoase temperaturi și pot fi vizitate perioade lungi din an. Toate cele trei țări au ieșire la mare ceea ce înseamnă că pot fi străbătute pe cale maritimă. Datorită Mării Mediterane și Mării Adriatice, cele trei țări au temperaturi ridicate în timpul verii și temperaturi moderate restul anului.

Accesul în cele trei țări

Fiecare croazieră Italia necesită prezentarea unor acte doveditoare pentru călătoria în siguranță. Având în vedere faptul că se realizează pe teritoriul mai multor țări, fiecare pasager trebuie să prezinte actele personale, dar și actele pentru trecerea granițelor. Pentru Italia, Croația și Grecia călătoria se realizează foarte simplu din acest punct de vedere deoarece accesul în fiecare dintre țări se realizează cu actul de identitate. Singura condiție pentru actul de identitate este să fie valabil cel puțin 3 luni după sfârșitul vacanței, pentru a putea intra în toate cele 3 state.

Perioada optimă pentru croazieră Italia

Fiecare regiune din Europa are o perioadă optimă pentru vizitare, având în vedere faptul că sezonalitatea poate fi destul de diferită de la o țară la alta. Pentru partea de sud-est a Europei, cea mai potrivită perioadă pentru croaziere este iunie-septembrie. În aceste luni temperaturile sunt ridicate, iar precipitațiile foarte reduse, fapt ce favorizează desfășurarea croazierelor. În cadrul croazierelor desfășurate în această perioadă, turiștii se pot bucura la maxim de căldura soarelui, dar și de facilitățile oferite de către navele de croazieră: piscină, jacuzzi, șezlonguri, petreceri în aer liber, jocuri în aer liber.

Pentru această parte din Europa, se realizează croaziere și în afara acestei perioade, însă temperaturile sunt mai reduse, iar șansele ca precipitațiile să apară sunt mai ridicate. Lunile din extrasezon sunt potrivite pentru persoanele care preferă temperaturi ceva mai reduse.

Croazieră Italia este specială și, spre deosebire de celelalte modalități de călătorie, aceasta nu va oferi stresul căutării unui mijloc de transport sau a unui loc de cazare. Este modalitatea ideală de a vizita cât mai multe orașe într-un timp cât mai sus, fiind o combinație între mișcare și staționare pe tot parcursul vacanței. De regulă, vasele se deplasează pe timp de noapte oferind turiștilor timp de relaxare și staționează pe timp de zi pentru ca turiștii să poată vizita orașele din împrejurimi. Croaziera transformă călătoria într-o adevărată aventură.

Vezi detalii despre circuit