Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Myanmar

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni, imbarcare si zbor spre Yangon, via Doha. Dupa o scurta escala in Doha, zbor conexiune spre Yangon. Noaptea in avion.

Ziua 2. YANGON

Sosim in Yangon in jurul orei 06:00. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel pentru odihna. Mic dejun urmat de un tur de oras care incepe cu vizita la Gem Market, faimoasa piata de pietre pretioase, Myanmar fiind un important producator de jad si de pietre pretioase, in special rubine si safire. Continuam cu vizita Pagodei Botataung, construita cu 2500 de ani in urma, in a carei stupa aurita, de 40 m inaltime, se pastreaza o relicva sfanta - un fir de par si 2 fragmente din corpul lui Buddha. Urmatoarea vizita o facem la Pagoda Sule, situata in centrul orasului, despre care se crede ca a fost fondata in timpul vietii lui Buddha. In timpul turului in centrul orasului vom admira Primaria, construita in stilul arhitectural din Myanmar, cladirea Curtii Supreme de Justitie, construita in stil britanic, cu turn cu ceas si pereti din caramida rosie si Parcul Independentei unde vom vedea Monumentul Independentei ce marcheaza eliberarea de sub dominatia britanica. De asemenea vom admira Karaweik Hall, construit pe malul estic al lacului Kandawahyi, dupa modelul unui vas regal. Pe parcursul vizitei vom lua pranzul intr-un restaurant local. Cazare Yangon.

Ziua 3. YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Astazi plecam spre Kyaikhtiyo (Stanca de Aur) aflata la 160 km de Yangon, dincolo de Delta Ayeyarwaddy cultivata cu intinse campuri de orez si foarte putine localitati. Plecam din baza Kinpun (situata la baza Muntelui Kyaiktiyo) pana la baza Rathe Taung, iar de aici pana la Stanca de Aur, situata in varful Muntelui Kyaiktiyo. Legenda spune ca stanca atarna in echilibru, fara a se prabusi, pentru ca in interiorul ei se afla o suvita de par a lui Buddha, pe care acesta i-a facut‑o cadou unui pustnic intr-una din calatoriile sale pe Pamant. Cina si cazare Kyaikhtiyo.

Ziua 4. KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Dupa micul dejun, continuam deplasarea spre Bago. Sosim in Bago unde vom lua pranzul intr-un restaurant local, apoi vom face un tur de oras, vizitand Pagoda ShweThalyaung unde se afla statuia, lunga de 55 metri, ce il reprezinta pe Buddha culcat. Continuam cu o vizita la Pagoda Shwe Maw Daw, cea mai inalta din tara (114 m) si Pagoda Kyeikpun, unde se afla patru statui ale lui Buddha asezat, orientate spre cele patru puncte cardinale. Cazare Yangon.

Ziua 5. YANGON - BAGAN

Mic dejun. Dimineata vizitam Muzeul National, unde se gaseste si renumitul tron al Leului, superba piesa din lemn lacuita si aurita. Dupa amiaza vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Bagan, supranumit si orasul mort cu 3000 de pagode. Instalare la hotel si dupa-amiaza libera. Cina si cazare Bagan.

Ziua 6. BAGAN

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului, cu vizitarea Pagodei Shwezigon si minunata sa stupa aurita, picturile murale din templul Wetgyi Inn Gubyaukgyi, templul Htilominlo si Muzeul arheologic. Plecam spre Mynkaba, unde vom vizita un atelier familial in care se produc articole de lac, urmand traditia uneia dintre cele mai vechi arte din Myanmar. Continuam cu vizite la templul Mynkaba-Gubaukkyi, decorat cu impresionante picturi murale, unul dintre cele mai vechi din Bagan (sec. XII), la templul Manuha, un alt loc de pelerinaj birman si la templul Nanpaya, unul dintre rarele temple cu sculpturi in piatra. La finalul zilei vom face o plimbare cu vasul pe fluviul Ayeyarwaddy pentru a ne bucura privelistea incantatoare a soarelui la asfintit. Cina si cazare Bagan.

Ziua 7. BAGAN

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la muntele Popa, vulcan stins, sanctuar al legendelor birmaneze. Descoperim viata la tara, oprindu-ne sa observam recoltarea palmierilor de zahar. Urcare facultativa a celor 777 de trepte pana la manastirea Taung Kalat, construita pe un varf vulcanic care domina campia. Dupa amiaza, intoarcere la Bagan, unde vizitam templul Ananda, bijuterie a arhitecturii birmane si unul dintre principalele locuri de pelerinaj birman. Plimbare in caleasca printre temple, la apus de soare. Cina cu spectacol de marionete. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8. BAGAN – PAKOKKU - MONYWA

Mic dejun. Plecam spre Monywa. Navigam la bordul unul vas local pe fluviul Ayeyarwaddy timp de 2 h 30 pana la Pakokku, unde vom lua pranzul la un restaurant local. Ne indreptam cu autocarul spre Monywa, oras situat pe malul raului Chindwin. Aici vom vizita uimitoarea pagoda Thanbodday, cu stupa centrala decorata cu 582 363 sculpturi. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 9. MONYWA - PO WIN TAUNG -MANDALAY

Mic dejun. Plecam spre Po Win Taung, complex constituit din sute de grote sapate in stanca, in care se gasesc mii de statui reprezentandu-l pe Buddha, precum si fresce, considerate printre cele mai rafinate din intreaga Asie de Sud-Est. Continuam cu situl Shweba (o mini-Petra), cu altare sapate in peretele stancos. Continuam itinerariul spre Mandalay. Cina si cazare Mandalay.

Ziua 10. MANDALAY

Mic dejun. Astazi plecam sa vizitam trei foste capitale regale, Sagaing, Ava si Amarapura, situate pe cele doua maluri ale fluviului Ayeyarwaddy. Incepem cu vizita in Sagaing, capitala regala in sec.XIV, situata pe o colina presarata cu manastiri, temple si pagode, unde vom vizita o manastire budista de maici. Dupa pranzul la un restaurant local traversam fluviul catre Ava, veche capitala a mai multor regate birmane (sec.XIII – XVIII), cunoscuta altadata ca Inwa. Vom face un tur cu caleasca pentru a vedea vestigiile Palatului Regal, turnul de paza si manastirea din teck Bagaya Okkyaung. Ne deplasam la Amarapura unde vom face o plimbare pe podul de teck U Bein, construit i n sec. XIX cu lemnul provenit din vechile palate din Ava. Seara ne intoarcem la Mandalay.

Ziua 11. MANDALAY

Mic dejun. Dupa micul dejun plecam cu vaporasul pana la Mingun, vechi oras situat in apropiere de Mandalay. Vizitam

pagoda Mingun, construita de regele Bodawpaya la inceputul sec.XIX, care ar fi trebuit sa fie cea mai mare din lume.

Oprire la clopotul de la Mingun (90 tone, 4 m inaltime, 5 m diametru). Intoarcere cu vasul la Mandalay, unde vizitam

Pagoda Mahamuni, al carei Buddha poleit cu aur cantareste 6,5 tone. Dupa masa de pranz vizitam manastirea Shwenandaw, celebra pentru sculpturile in lemn si pagoda Kuthawdaw, considerata "cea mai mare carte in piatra din lume" (729 "pagini" din marmura). Cazare Mandalay.

ZIUA 12. MANDALAY – HEHO – PINDAYA - LACUL INLE

Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. Sosim in Heho de unde ne indreptam catre Pindaya, in tara Pa-o”, traversand peisaje rurale de o frumusete uimitoare. Vizitam satul Pindaya cu ale sale grote, cu peste 8000 de statui ale lui Buddha. Continuam spre Nyaung Shwe, localitate situata pe malul nordic al lacului Inle, unde ne vor astepta barcile cu care ne deplasam pana la hotel. Cina si cazare lacul Inle.

Ziua 13. LACUL INLE

Mic dejun. Lacul Inle este un sit natural unic in lume, situat la 878 m, intr-o vale a podisului Shan, unde locuiesc de secole triburi de pescari si legumicultori, unde vom admira cele mai frumoase gradini de legume plutitoare. Traversam lacul si vizitam manastirea Nge Phe Chaung, unde se gaseste o colectie de statui ale lui Buddha si pagoda Phaung Daw Oo, principalul sanctuar de pe lac. Seara, intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 14. LACUL INLE

Mic dejun. Ziua de astazi debuteaza cu o vizita intr-o piata unde in fiecare dimineata (cu exceptia zilelor cu luna plina) se intalnesc diferitele minoritati din regiunea lacului. Urcam in amonte pe rau pana la templele ascunse si practic necunoscute de la In Dein. Vizitam unul din satele din zona pentru a ne familiariza cu obiceiurile, traditiile si mestesugurile locale. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Cina si cazare.

Ziua 15. LACUL INLE – HEHO - YANGON

Mic dejun matinal. Transfer cu barci si autocar pana la aeroportul din Heho si zbor catre Yangon. La sosirea in Yangon, ne deplasam in centrul orasului pentru masa de pranz, dupa care vizitam piata Bogyoke si Pagoda Shwedagon, a carei stupa poleita cu foita de aur, inalta de 99 m, este unul dintre locurile de cult ale budismului birman si un sanctuar cultural si artistic al acestei civilizatii. Cazare Yangon.

Ziua 16. YANGON – DOHA - BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, cu escala la Doha.

NOTE

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15-19 persoane se va achita un supliment de 95 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

ArrayArrayArray

Destinatie: Myanmar

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni, imbarcare si zbor spre Yangon, via Doha. Dupa o scurta escala in Doha, zbor conexiune spre Yangon. Noaptea in avion.

Ziua 2. YANGON

Sosim in Yangon in jurul orei 06:00. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel pentru odihna. Mic dejun urmat de un tur de oras care incepe cu vizita la Gem Market, faimoasa piata de pietre pretioase, Myanmar fiind un important producator de jad si de pietre pretioase, in special rubine si safire. Continuam cu vizita Pagodei Botataung, construita cu 2500 de ani in urma, in a carei stupa aurita, de 40 m inaltime, se pastreaza o relicva sfanta - un fir de par si 2 fragmente din corpul lui Buddha. Urmatoarea vizita o facem la Pagoda Sule, situata in centrul orasului, despre care se crede ca a fost fondata in timpul vietii lui Buddha. In timpul turului in centrul orasului vom admira Primaria, construita in stilul arhitectural din Myanmar, cladirea Curtii Supreme de Justitie, construita in stil britanic, cu turn cu ceas si pereti din caramida rosie si Parcul Independentei unde vom vedea Monumentul Independentei ce marcheaza eliberarea de sub dominatia britanica. De asemenea vom admira Karaweik Hall, construit pe malul estic al lacului Kandawahyi, dupa modelul unui vas regal. Pe parcursul vizitei vom lua pranzul intr-un restaurant local. Cazare Yangon.

Ziua 3. YANGON – KYAIKHTIYO

Mic dejun. Astazi plecam spre Kyaikhtiyo (Stanca de Aur) aflata la 160 km de Yangon, dincolo de Delta Ayeyarwaddy cultivata cu intinse campuri de orez si foarte putine localitati. Plecam din baza Kinpun (situata la baza Muntelui Kyaiktiyo) pana la baza Rathe Taung, iar de aici pana la Stanca de Aur, situata in varful Muntelui Kyaiktiyo. Legenda spune ca stanca atarna in echilibru, fara a se prabusi, pentru ca in interiorul ei se afla o suvita de par a lui Buddha, pe care acesta i-a facut‑o cadou unui pustnic intr-una din calatoriile sale pe Pamant. Cina si cazare Kyaikhtiyo.

Ziua 4. KYAIKHTIYO – BAGO – YANGON

Dupa micul dejun, continuam deplasarea spre Bago. Sosim in Bago unde vom lua pranzul intr-un restaurant local, apoi vom face un tur de oras, vizitand Pagoda ShweThalyaung unde se afla statuia, lunga de 55 metri, ce il reprezinta pe Buddha culcat. Continuam cu o vizita la Pagoda Shwe Maw Daw, cea mai inalta din tara (114 m) si Pagoda Kyeikpun, unde se afla patru statui ale lui Buddha asezat, orientate spre cele patru puncte cardinale. Cazare Yangon.

Ziua 5. YANGON - BAGAN

Mic dejun. Dimineata vizitam Muzeul National, unde se gaseste si renumitul tron al Leului, superba piesa din lemn lacuita si aurita. Dupa amiaza vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Bagan, supranumit si orasul mort cu 3000 de pagode. Instalare la hotel si dupa-amiaza libera. Cina si cazare Bagan.

Ziua 6. BAGAN

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului, cu vizitarea Pagodei Shwezigon si minunata sa stupa aurita, picturile murale din templul Wetgyi Inn Gubyaukgyi, templul Htilominlo si Muzeul arheologic. Plecam spre Mynkaba, unde vom vizita un atelier familial in care se produc articole de lac, urmand traditia uneia dintre cele mai vechi arte din Myanmar. Continuam cu vizite la templul Mynkaba-Gubaukkyi, decorat cu impresionante picturi murale, unul dintre cele mai vechi din Bagan (sec. XII), la templul Manuha, un alt loc de pelerinaj birman si la templul Nanpaya, unul dintre rarele temple cu sculpturi in piatra. La finalul zilei vom face o plimbare cu vasul pe fluviul Ayeyarwaddy pentru a ne bucura privelistea incantatoare a soarelui la asfintit. Cina si cazare Bagan.

Ziua 7. BAGAN

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la muntele Popa, vulcan stins, sanctuar al legendelor birmaneze. Descoperim viata la tara, oprindu-ne sa observam recoltarea palmierilor de zahar. Urcare facultativa a celor 777 de trepte pana la manastirea Taung Kalat, construita pe un varf vulcanic care domina campia. Dupa amiaza, intoarcere la Bagan, unde vizitam templul Ananda, bijuterie a arhitecturii birmane si unul dintre principalele locuri de pelerinaj birman. Plimbare in caleasca printre temple, la apus de soare. Cina cu spectacol de marionete. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8. BAGAN – PAKOKKU - MONYWA

Mic dejun. Plecam spre Monywa. Navigam la bordul unul vas local pe fluviul Ayeyarwaddy timp de 2 h 30 pana la Pakokku, unde vom lua pranzul la un restaurant local. Ne indreptam cu autocarul spre Monywa, oras situat pe malul raului Chindwin. Aici vom vizita uimitoarea pagoda Thanbodday, cu stupa centrala decorata cu 582 363 sculpturi. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 9. MONYWA - PO WIN TAUNG -MANDALAY

Mic dejun. Plecam spre Po Win Taung, complex constituit din sute de grote sapate in stanca, in care se gasesc mii de statui reprezentandu-l pe Buddha, precum si fresce, considerate printre cele mai rafinate din intreaga Asie de Sud-Est. Continuam cu situl Shweba (o mini-Petra), cu altare sapate in peretele stancos. Continuam itinerariul spre Mandalay. Cina si cazare Mandalay.

Ziua 10. MANDALAY

Mic dejun. Astazi plecam sa vizitam trei foste capitale regale, Sagaing, Ava si Amarapura, situate pe cele doua maluri ale fluviului Ayeyarwaddy. Incepem cu vizita in Sagaing, capitala regala in sec.XIV, situata pe o colina presarata cu manastiri, temple si pagode, unde vom vizita o manastire budista de maici. Dupa pranzul la un restaurant local traversam fluviul catre Ava, veche capitala a mai multor regate birmane (sec.XIII – XVIII), cunoscuta altadata ca Inwa. Vom face un tur cu caleasca pentru a vedea vestigiile Palatului Regal, turnul de paza si manastirea din teck Bagaya Okkyaung. Ne deplasam la Amarapura unde vom face o plimbare pe podul de teck U Bein, construit i n sec. XIX cu lemnul provenit din vechile palate din Ava. Seara ne intoarcem la Mandalay.

Ziua 11. MANDALAY

Mic dejun. Dupa micul dejun plecam cu vaporasul pana la Mingun, vechi oras situat in apropiere de Mandalay. Vizitam

pagoda Mingun, construita de regele Bodawpaya la inceputul sec.XIX, care ar fi trebuit sa fie cea mai mare din lume.

Oprire la clopotul de la Mingun (90 tone, 4 m inaltime, 5 m diametru). Intoarcere cu vasul la Mandalay, unde vizitam

Pagoda Mahamuni, al carei Buddha poleit cu aur cantareste 6,5 tone. Dupa masa de pranz vizitam manastirea Shwenandaw, celebra pentru sculpturile in lemn si pagoda Kuthawdaw, considerata "cea mai mare carte in piatra din lume" (729 "pagini" din marmura). Cazare Mandalay.

ZIUA 12. MANDALAY – HEHO – PINDAYA - LACUL INLE

Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. Sosim in Heho de unde ne indreptam catre Pindaya, in tara Pa-o”, traversand peisaje rurale de o frumusete uimitoare. Vizitam satul Pindaya cu ale sale grote, cu peste 8000 de statui ale lui Buddha. Continuam spre Nyaung Shwe, localitate situata pe malul nordic al lacului Inle, unde ne vor astepta barcile cu care ne deplasam pana la hotel. Cina si cazare lacul Inle.

Ziua 13. LACUL INLE

Mic dejun. Lacul Inle este un sit natural unic in lume, situat la 878 m, intr-o vale a podisului Shan, unde locuiesc de secole triburi de pescari si legumicultori, unde vom admira cele mai frumoase gradini de legume plutitoare. Traversam lacul si vizitam manastirea Nge Phe Chaung, unde se gaseste o colectie de statui ale lui Buddha si pagoda Phaung Daw Oo, principalul sanctuar de pe lac. Seara, intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 14. LACUL INLE

Mic dejun. Ziua de astazi debuteaza cu o vizita intr-o piata unde in fiecare dimineata (cu exceptia zilelor cu luna plina) se intalnesc diferitele minoritati din regiunea lacului. Urcam in amonte pe rau pana la templele ascunse si practic necunoscute de la In Dein. Vizitam unul din satele din zona pentru a ne familiariza cu obiceiurile, traditiile si mestesugurile locale. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Cina si cazare.

Ziua 15. LACUL INLE – HEHO - YANGON

Mic dejun matinal. Transfer cu barci si autocar pana la aeroportul din Heho si zbor catre Yangon. La sosirea in Yangon, ne deplasam in centrul orasului pentru masa de pranz, dupa care vizitam piata Bogyoke si Pagoda Shwedagon, a carei stupa poleita cu foita de aur, inalta de 99 m, este unul dintre locurile de cult ale budismului birman si un sanctuar cultural si artistic al acestei civilizatii. Cazare Yangon.

Ziua 16. YANGON – DOHA - BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, cu escala la Doha.

NOTE

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15-19 persoane se va achita un supliment de 95 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

ArrayArrayArray