Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PERU – BOLIVIA - CHILE & INSULA PASTELUI


Descriere

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Paris. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare Lima.

Ziua 2. LIMA

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata turului orasului: Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Palatul Prezidential, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. De asemenea vom vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 3. LIMA - NAZCA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 200 i.H si 600 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 4. LIMA - PACHACAMAC

Mic dejun. Dimineata vizitam situl arheologic Pachacamac, important centru de pelerinaj situat la 30 km sud de Lima, fondat in jurul anului 200 si considerat cel mai faimos sanctuar de pe coasta centrala. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului vom participa la un pranz cu spectacol de dansuri traditionale  Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 5. LIMA - CUZCO - MARAS - MORAY– VALEA SACRA A INCASILOR

Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, pranz la un restaurant local si vizite pe parcurs la salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.

Ziua 6. MACHU PICCHU

Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Inca Rail spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu microbuzul (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Fortareata Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Pranz la un restaurant local. Vizita ghidata a complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la hotel. Cazare in Valea Sacra, la acelasi hotel.

Ziua 7. CUZCO

Mic dejun. Plecare spre Cuzco, unde vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Qenqo (Kenko), centru religios cu un ampfiteatru circular cu douazeci de scaune de piatra si un idol in centru, Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul. Pranz la un restaurant local. In oras vizitam Plaza de Armas cu Catedrala construita in sec.XVI peste palatul Inca al lui Wirococha; Templul lui Coricancha (Tempul Zeului Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo. Cazare Cuzco.

Ziua 8. CUZCO - LA PAZ

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz, capitala Boliviei. Dupa formalitatile vamale vom face un tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, printre care Catedrala San Francisco si Catedrala Metropolitana, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor. Dupa amiaza vizitam Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Cazare La Paz.

Ziua 9. LA PAZ – SANTIAGO DE CHILE – PUERTO VARAS

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Santiago, capitala statului Chile. Escala si zbor spre Puerto Montt, port situat in provincia Llanquihue, regiunea Los Lagos, la 1,055 km sud de Santiago. De aici ne indreptam spre Puerto Varas, orasel situat pe malul lacului Llanquihue, cel de-al doilea din Chile ca suprafata - 860 kmp. Cazare Puerto Varas.

Ziua 10. INSULA CHILOE

Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi in arhipelagul Chiloe, unde se gasesc cele 16 biserici construite integral din lemn si acoperite cu sindrila, reprezentand un fenomen arhitectural unic in America Latina si incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 2000. Primele biserici de acest tip, care imbina cultura indigena cu cea europeana si se integreaza armonios in mediul inconjurator, au fost construite de misionarii iezuiti in sec.17, traditia fiind urmata si imbogatita de franciscani. Pentru a ajunge la destinatie ne deplasam cu autocarul pana la Pargua, unde ne imbarcam pe ferry-boat care traverseaza canalul Chacao, pana in mirifica insula Chiloe, unde vom vizita cele mai importante biserici de lemn. Dupa-amiaza revenim la hotelul din Puerto Varas.

Ziua 11. TURUL LACULUI  LLANQUIHUE

Mic dejun. Excursia de astazi ne poarta de-a lungul tarmului lacului Llanquihue, cu ape de culoarea smaraldului, oferindu-ne posibilitatea (daca vremea este favorabila) sa admiram privelistea oferita de vulcanii Osorno (2652 m), Puntiagudo (2493 m) si Tronador (3470 m). Ne vom deplasa pana la Ensenada, apoi la cataractele de pe raul Petrohue, situat in Parcul National Vicente Perez Rosales si care izvoraste din lacul Todos los Santos. Revenim pe tarmul lacului Llanquihue si continuam turul pana la incantatorul orasel Frutillar, fondat in 1856 de emigrantii germani sositi in 1852 in special din Hamburg. Aici vom vizita biserica, Teatro del Lago, sala de concerte inaugurata in 2010 si considerata sala cu cea mai buna acustica din America de Sud, precum si Muzeul Colonial German, care recreeaza atmosfera unei gospodarii din sec.19, unde putem vedea casa principala construita in 1899, moara de apa, hambarul, atelierul de fierarie. Cazare la acelasi hotel din Puerto Varas.

Ziua 12. PUERTO VARAS – SANTIAGO DE CHILE

Mic dejun. Parasim Puerto Varas, indreptandu-ne spre Angelmo, orasel situat in apropierea portului Puerto Montt, a carui piata reprezinta una dintre principalele atractii. Deplasare la Puerto Montt si timp liber pentru vizite si cumparaturi, pana la transfer la aeroportul din Puerto Montt, pentru zborul spre capitala. Sosire la Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago.

Ziua 13. SANTIAGO DE CHILE - SAN PEDRO DE ATACAMA

Dupa micul dejun vizitam Santiago de Chile, considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume: cartierele coloniale, Centrul Civic si Piata Constitutiei, unde veti descoperi sediul guvernului - Palacio de la Moneda, Plaza de Armas, piata principala a orasului vechi, unde se afla Catedrala, Primaria si Posta Centrala. Vom continua cu o ascensiune cu funicularul pe culmea dealului San Cristobal, pentru a admira panorama orasului inconjurat de crestele Anzilor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Calama, din desertul Atacama. Sosire si deplasare la San Pedro de Atacama (2408 m), localitate in care traiesc bastinasii care se ocupa cu agricultura si turismul. Cazare San Pedro de Atacama.

Ziua 14. DESRTUL ATACAMA

Mic dejun. Descoperirea frumusetilor desertului Atacama incepe cu doua frumoase lagune cu ape turcoaz, situate la 4200 m altitudine. De aici ne indreptam spre Salar de Atacama (2305 m altitudine), cu o suprafa de peste 3000 kmp, cel mai mare depozit natural de sare al tarii. Vizitam satul Toconao, singura oaza cu apa dulce din regiune, care permite cultivarea fructelor. Continuam spre Valea Jere, ajungand in inma Parcului National Los Flamencos, unde se afla lacul Chaxa, inconjurat de campuri de sare enorme si unde traiesc trei specii de flamingo: Andean, Chilian si James. Intoarcere la San Pedro de Atacamasi cazare la acelasi hotel.

Ziua 15. SAN PEDRO DE ATACAMA - SANTIAGO DE CHILE

Plecare matinala (4:00) spre geyserele Tatio, situate la 4300 m altitudine. Dupa o calatorie de circa 3 ore ajungem la aceste izvoare termale impresionante, care ating temperaturi pana la 100⁰C si unde peisajul fumarolelor de circa 6 m inaltime, scaldate in culorile rasaritului, este de neuitat. Intoarcere la hotel si transfer la aeroportul din Calama, pentru zborul spre capitala. Sosire la Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago.

Ziua 16. VALPARAISO & ISLA NEGRA

Mic dejun. Excursie optionala, cu pranz inclus, pe Coasta Pacificului, strabatand Vaile Casablanca si Curacavi, pentru a ajunge pe malul Pacificului, la Isla Negra, casa preferata a poetului Pablo Neruda, laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1971, devenita astazi muzeu.

Vizitam Valparaiso, unde ne va incanta privelistea casutelor multicolore de pe dealuri, a stradutelor pitoresti cu numeroase baruri, magazine si restaurante. Cartierul istoric al orasului-port Valparaiso a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO in anul 2003.

Daca timpul permite vom vizita si Vina del Mar, numit si ‘Orasul Gradina’, datorita numeroaselor parcuri cu vegetatie luxurianta. Intoarcere in Santiago si cazare.

Ziua 17. SANTIAGO – INSULA PASTELUI

Mic dejun. Urmatoarele 3 zile va puteti bucura de timp liber in Santiago de Chile sau puteti opta pentru o excursie de exceptie in Insula Pastelui. Transfer la aeroport pentru zborul spre Insula Pastelui, una din cele mai izolate insule locuite de pe planeta, aflata la o distanta de 3510 km fata de continentul sud-american (UNESCO 1995). Isla de Pascua este un miraj continuu pentru orice turist pasionat de arta si cultura, greu accesibila datorita pozitiei geografice, Este faimoasa datorita platformelor ceremoniale ('ahu' ) pe care au fost amplasate statui monumentale, numite 'moai', infatisand figuri umane monolitice, sculptate in piatra de populatia indigena Rapa Nui. Sosire si tur al oraselului Hanga Roa. Cazare Insula Pastelui.

Ziua 18. INSULA PASTELUI

Mic dejun. Vom petrece ziua de azi admirand frumusetea acestor locuri atat de indepartate. Prima oprire o vom face la Ahu Vaihu, platforma inca nerestaurata, cu 8 moai rasturnati, dovada a distrugerilor suferite de cultura Rapa Nui. Continuam cu Ahu Akahanga, unde se spune ca ar fi ingropat regele Hotu Matua. Urmatoarele vizite le vom face la Rano Rakaku, cariera de piatra din care provin toate aceste sculpturi si in care se gasesc mai multe statui neterminate si la Ahu Tongariki, platforma cu 15 moai, restaurata in 1995. Vom merge si la "Buricul Pamantului"de la Ahu Te Pito Kura si plaja Anakena, unde se afla doua platforme - Ahu Nau Nau si Ahu Ature Huki. Cazare in Insula Pastelui, la acelasi hotel.

Ziua 19. INSULA PASTELUI

Mic dejun. Excursie la Orongo, centrul ceremonial al cultului omului-pasare, care l-a succedat pe cel al moai-lor. Transfer la aeroport si zbor spre Santiago. Sosire in Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago de Chile.

Ziua 20. SANTIAGO – AMSTERDAM

Mic dejun. Timp liber in Santiago unde puteti vizita (optional) La Chascona, casa din capitala a poetului Pablo Neruda sau Muzeul de Arta Precolumbiana.  Dupa-amiaza transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre Amsterdam. Noapte in avion.

Ziua 22. AMSTERDAM - BUCURESTI

Sosire in Amsterdam, zbor in conexiune spre tara. Sosire in Bucuresti dupa amiaza, la ora 15:25.

NOTE

Reducere copii max 12 ani:10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 persoane. Pentru un grup de 20 – 24 persoane, tariful se majoreaza cu 195 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

  • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca – optiunea se face doar la inscriere ):  315 €;
  • Valparaiso – Vina Del Mar & Isla Negra ( include transfer, ghid ) : 97 €
  • Insula Pastelui cu avionul:  875 € ( zbor dus – intors si taxe de aeroport ) + 535 € ( cazare 2 nopti in Insula Pastelui, vizitele din zilele 17 / 18 / 19, ghid ) – optiunea se face doar la inscriere. *Din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Santiago de Chile ( 2 nopti ).
ArrayArrayArray

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Paris. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare Lima.

Ziua 2. LIMA

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata turului orasului: Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Palatul Prezidential, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. De asemenea vom vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 3. LIMA - NAZCA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 200 i.H si 600 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 4. LIMA - PACHACAMAC

Mic dejun. Dimineata vizitam situl arheologic Pachacamac, important centru de pelerinaj situat la 30 km sud de Lima, fondat in jurul anului 200 si considerat cel mai faimos sanctuar de pe coasta centrala. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului vom participa la un pranz cu spectacol de dansuri traditionale  Cazare Lima, la acelasi hotel.

Ziua 5. LIMA - CUZCO - MARAS - MORAY– VALEA SACRA A INCASILOR

Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, pranz la un restaurant local si vizite pe parcurs la salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.

Ziua 6. MACHU PICCHU

Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Inca Rail spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu microbuzul (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Fortareata Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Pranz la un restaurant local. Vizita ghidata a complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la hotel. Cazare in Valea Sacra, la acelasi hotel.

Ziua 7. CUZCO

Mic dejun. Plecare spre Cuzco, unde vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Qenqo (Kenko), centru religios cu un ampfiteatru circular cu douazeci de scaune de piatra si un idol in centru, Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul. Pranz la un restaurant local. In oras vizitam Plaza de Armas cu Catedrala construita in sec.XVI peste palatul Inca al lui Wirococha; Templul lui Coricancha (Tempul Zeului Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo. Cazare Cuzco.

Ziua 8. CUZCO - LA PAZ

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz, capitala Boliviei. Dupa formalitatile vamale vom face un tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, printre care Catedrala San Francisco si Catedrala Metropolitana, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor. Dupa amiaza vizitam Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Cazare La Paz.

Ziua 9. LA PAZ – SANTIAGO DE CHILE – PUERTO VARAS

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Santiago, capitala statului Chile. Escala si zbor spre Puerto Montt, port situat in provincia Llanquihue, regiunea Los Lagos, la 1,055 km sud de Santiago. De aici ne indreptam spre Puerto Varas, orasel situat pe malul lacului Llanquihue, cel de-al doilea din Chile ca suprafata - 860 kmp. Cazare Puerto Varas.

Ziua 10. INSULA CHILOE

Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi in arhipelagul Chiloe, unde se gasesc cele 16 biserici construite integral din lemn si acoperite cu sindrila, reprezentand un fenomen arhitectural unic in America Latina si incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 2000. Primele biserici de acest tip, care imbina cultura indigena cu cea europeana si se integreaza armonios in mediul inconjurator, au fost construite de misionarii iezuiti in sec.17, traditia fiind urmata si imbogatita de franciscani. Pentru a ajunge la destinatie ne deplasam cu autocarul pana la Pargua, unde ne imbarcam pe ferry-boat care traverseaza canalul Chacao, pana in mirifica insula Chiloe, unde vom vizita cele mai importante biserici de lemn. Dupa-amiaza revenim la hotelul din Puerto Varas.

Ziua 11. TURUL LACULUI  LLANQUIHUE

Mic dejun. Excursia de astazi ne poarta de-a lungul tarmului lacului Llanquihue, cu ape de culoarea smaraldului, oferindu-ne posibilitatea (daca vremea este favorabila) sa admiram privelistea oferita de vulcanii Osorno (2652 m), Puntiagudo (2493 m) si Tronador (3470 m). Ne vom deplasa pana la Ensenada, apoi la cataractele de pe raul Petrohue, situat in Parcul National Vicente Perez Rosales si care izvoraste din lacul Todos los Santos. Revenim pe tarmul lacului Llanquihue si continuam turul pana la incantatorul orasel Frutillar, fondat in 1856 de emigrantii germani sositi in 1852 in special din Hamburg. Aici vom vizita biserica, Teatro del Lago, sala de concerte inaugurata in 2010 si considerata sala cu cea mai buna acustica din America de Sud, precum si Muzeul Colonial German, care recreeaza atmosfera unei gospodarii din sec.19, unde putem vedea casa principala construita in 1899, moara de apa, hambarul, atelierul de fierarie. Cazare la acelasi hotel din Puerto Varas.

Ziua 12. PUERTO VARAS – SANTIAGO DE CHILE

Mic dejun. Parasim Puerto Varas, indreptandu-ne spre Angelmo, orasel situat in apropierea portului Puerto Montt, a carui piata reprezinta una dintre principalele atractii. Deplasare la Puerto Montt si timp liber pentru vizite si cumparaturi, pana la transfer la aeroportul din Puerto Montt, pentru zborul spre capitala. Sosire la Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago.

Ziua 13. SANTIAGO DE CHILE - SAN PEDRO DE ATACAMA

Dupa micul dejun vizitam Santiago de Chile, considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume: cartierele coloniale, Centrul Civic si Piata Constitutiei, unde veti descoperi sediul guvernului - Palacio de la Moneda, Plaza de Armas, piata principala a orasului vechi, unde se afla Catedrala, Primaria si Posta Centrala. Vom continua cu o ascensiune cu funicularul pe culmea dealului San Cristobal, pentru a admira panorama orasului inconjurat de crestele Anzilor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Calama, din desertul Atacama. Sosire si deplasare la San Pedro de Atacama (2408 m), localitate in care traiesc bastinasii care se ocupa cu agricultura si turismul. Cazare San Pedro de Atacama.

Ziua 14. DESRTUL ATACAMA

Mic dejun. Descoperirea frumusetilor desertului Atacama incepe cu doua frumoase lagune cu ape turcoaz, situate la 4200 m altitudine. De aici ne indreptam spre Salar de Atacama (2305 m altitudine), cu o suprafa de peste 3000 kmp, cel mai mare depozit natural de sare al tarii. Vizitam satul Toconao, singura oaza cu apa dulce din regiune, care permite cultivarea fructelor. Continuam spre Valea Jere, ajungand in inma Parcului National Los Flamencos, unde se afla lacul Chaxa, inconjurat de campuri de sare enorme si unde traiesc trei specii de flamingo: Andean, Chilian si James. Intoarcere la San Pedro de Atacamasi cazare la acelasi hotel.

Ziua 15. SAN PEDRO DE ATACAMA - SANTIAGO DE CHILE

Plecare matinala (4:00) spre geyserele Tatio, situate la 4300 m altitudine. Dupa o calatorie de circa 3 ore ajungem la aceste izvoare termale impresionante, care ating temperaturi pana la 100⁰C si unde peisajul fumarolelor de circa 6 m inaltime, scaldate in culorile rasaritului, este de neuitat. Intoarcere la hotel si transfer la aeroportul din Calama, pentru zborul spre capitala. Sosire la Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago.

Ziua 16. VALPARAISO & ISLA NEGRA

Mic dejun. Excursie optionala, cu pranz inclus, pe Coasta Pacificului, strabatand Vaile Casablanca si Curacavi, pentru a ajunge pe malul Pacificului, la Isla Negra, casa preferata a poetului Pablo Neruda, laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1971, devenita astazi muzeu.

Vizitam Valparaiso, unde ne va incanta privelistea casutelor multicolore de pe dealuri, a stradutelor pitoresti cu numeroase baruri, magazine si restaurante. Cartierul istoric al orasului-port Valparaiso a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO in anul 2003.

Daca timpul permite vom vizita si Vina del Mar, numit si ‘Orasul Gradina’, datorita numeroaselor parcuri cu vegetatie luxurianta. Intoarcere in Santiago si cazare.

Ziua 17. SANTIAGO – INSULA PASTELUI

Mic dejun. Urmatoarele 3 zile va puteti bucura de timp liber in Santiago de Chile sau puteti opta pentru o excursie de exceptie in Insula Pastelui. Transfer la aeroport pentru zborul spre Insula Pastelui, una din cele mai izolate insule locuite de pe planeta, aflata la o distanta de 3510 km fata de continentul sud-american (UNESCO 1995). Isla de Pascua este un miraj continuu pentru orice turist pasionat de arta si cultura, greu accesibila datorita pozitiei geografice, Este faimoasa datorita platformelor ceremoniale ('ahu' ) pe care au fost amplasate statui monumentale, numite 'moai', infatisand figuri umane monolitice, sculptate in piatra de populatia indigena Rapa Nui. Sosire si tur al oraselului Hanga Roa. Cazare Insula Pastelui.

Ziua 18. INSULA PASTELUI

Mic dejun. Vom petrece ziua de azi admirand frumusetea acestor locuri atat de indepartate. Prima oprire o vom face la Ahu Vaihu, platforma inca nerestaurata, cu 8 moai rasturnati, dovada a distrugerilor suferite de cultura Rapa Nui. Continuam cu Ahu Akahanga, unde se spune ca ar fi ingropat regele Hotu Matua. Urmatoarele vizite le vom face la Rano Rakaku, cariera de piatra din care provin toate aceste sculpturi si in care se gasesc mai multe statui neterminate si la Ahu Tongariki, platforma cu 15 moai, restaurata in 1995. Vom merge si la "Buricul Pamantului"de la Ahu Te Pito Kura si plaja Anakena, unde se afla doua platforme - Ahu Nau Nau si Ahu Ature Huki. Cazare in Insula Pastelui, la acelasi hotel.

Ziua 19. INSULA PASTELUI

Mic dejun. Excursie la Orongo, centrul ceremonial al cultului omului-pasare, care l-a succedat pe cel al moai-lor. Transfer la aeroport si zbor spre Santiago. Sosire in Santiago de Chile si transfer la hotel. Cazare Santiago de Chile.

Ziua 20. SANTIAGO – AMSTERDAM

Mic dejun. Timp liber in Santiago unde puteti vizita (optional) La Chascona, casa din capitala a poetului Pablo Neruda sau Muzeul de Arta Precolumbiana.  Dupa-amiaza transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre Amsterdam. Noapte in avion.

Ziua 22. AMSTERDAM - BUCURESTI

Sosire in Amsterdam, zbor in conexiune spre tara. Sosire in Bucuresti dupa amiaza, la ora 15:25.

NOTE

Reducere copii max 12 ani:10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 persoane. Pentru un grup de 20 – 24 persoane, tariful se majoreaza cu 195 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

  • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca – optiunea se face doar la inscriere ):  315 €;
  • Valparaiso – Vina Del Mar & Isla Negra ( include transfer, ghid ) : 97 €
  • Insula Pastelui cu avionul:  875 € ( zbor dus – intors si taxe de aeroport ) + 535 € ( cazare 2 nopti in Insula Pastelui, vizitele din zilele 17 / 18 / 19, ghid ) – optiunea se face doar la inscriere. *Din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Santiago de Chile ( 2 nopti ).
ArrayArrayArray