Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Busteni - VACANTE IN ROMANIA

Urmează să mergi într-o vacanță în Bușteni? Iată ce este bine de știut despre această destinație îndrăgită de toată lumea!

Citeste mai mult

Busteni - VACANTE IN ROMANIA


Bușteni este un oraș în Județul Prahova, Muntenia, România, ce are în componența sa localitățile Bușteni și Poiana Țapului. Localizat la o altitudine de cca 875 m.d.m., la poalele munților Bucegi pe Valea Prahovei, Bușteni este faimos din două motive principale: ușor accesibil din toate colțurile țării și drumețiile cu peisaje uluitoare pe care le oferă cadrul natural de excepție în care este amplasat.
Văzut de sus, Bușteni arată ca un râu de căsuțe desfășurat într-o pădure fermecată, iar fabuloasa Cruce a Eroilor (33m înălțime) ce noaptea veghează luminată zona, aduce aminte de conexiunea locului cu tradiția și credințele locurilor.
Stațiunea montană Bușteni este o stațiune balneoclimaterică și de odihnă denumită și „Poarta Bucegilor” datorită poziționării sale. Deși recunoscută pentru liniște și relaxare, stațiunea este faimoasă și pentru numeroasele căi de acces în munte, de altfel ea fiind un vechi centru al turismului și alpinismului românesc.  Trasee montane pe diverse categorii de dificultate ce răsplătesc călătorul cu peisaje parcă pictate. Bușteni reprezintă cel mai important punct de plecare în drumeţiile si ascensiunile alpine din masivul Bucegi. De la plimbări liniștite în natură la „paradisul alpiniștilor” – Costila, această stațiune montană acomodează o gamă largă de posibilități.
Bușteni face legătura cu Platoul Bucegilor, iar din acest considerent, aici veți găsi cel mai lung traseu de telecabină din țară.Probabil și cel mai frumos. Pe timpul verii este cunoscut ca fiind și cea mai aglomerată telecabină de pe Valea Prahovei, panoramele spectaculoase oferite aici fiind un principal promotor. Iubitorii de sporturi de iarnă vor fi încântați cu siguranță de numeroasele pârtii de schi de aici. Pârtia Kalinderu 1 – de dificultate medie și având o lungime de 1300 m, este printre cele mai cunoscute din România, iar zona beneficiază și de un parc de agrement - Fun Park.
Zona prezintă toate facilitățile necesare la standarde europene și posibilități pentru cazare pentru toate gusturile și bugetele.
Cum ajungi în Bușteni

Bușteni se afla la 1h 45min distanță de București si la cca 30 min de condus de Brașov. Stațiunea Bușteni are o poziționare geografică avantajoasă, fiind așezată chiar la poalele munților Bucegi.  Mica stațiune montană este situată chiar în centrul țării și destinația ideală pentru turism montan și trasee de excepție, sporturi de iarnă, fotografie de natură și multă relaxare.
Cu trenul – călătoria din capitală durează aproximativ 2h30min cu gară direct în Bușteni, Brașov este nodul feroviar principal din proximitatea stațiunii și leagă Bușteni de toată harta. Cu mașina din capitală drumul este aproximativ 2h, dar este ușor accesibil de oriunde cu mașina prin drumul European E60 (DN1). Drumul este recunoscut ca fiind extrem de aglomerat în perioada de sărbători legale.
Vremea în Bușteni

Bușteni deține toate atributele și avantajele climatului montan. Veri răcoroase pentru drumeții și ierni friguroase pentru sporturile de iarnă. Acest lucru transformă stațiunea montană Bușteni într-un magnet de turiști, indiferent de sezon. Cea mai rece lună a anului este Ianuarie, iar cea mai caniculară August.  Aerul prezintă o umiditate crescută pe tot parcursul anului, specifică acestui climat, iar temperaturile medii pe timp de vară sunt de cca 20-22 de grade Celsius și iarna de cca -14 de grade Celsius.
Zăpada se face prezentă începând cu luna noiembrie spre final și acoperind totul într-un alb imaculat, de poveste. Din cauza zăpezii, multe trasee montane se închid. Cea mai bună perioadă pentru traseele montane este aprilie-octombrie.
Indiferent de sezonul în care alegi să vizitezi Bușteni, nu uita să iei ceva la tine pentru o vreme mai răcoroasă, încălțăminte adecvată pentru traseele montane și un ghiozdan de traseu (este indicat să luați apă și mâncare la voi). Se recomandă verificarea prognozei meteo pentru toată perioada de ședere.
Atracții turistice în Bușteni

Bușteniul se descoperă la pas, iar multe clădiri sau monumente de aici poartă povești frumoase ce merită descoperite. Dintre acestea, iată ce poți explora la pas prin Bușteni: Castelul Cantacuzino – construit  în 1910 și grădinile de poveste ale Castelului, Biserica Domnească – construită la 1889 cu picturi originale ale artistului G.Tattarescu și Mănăstirea Caraiman – amplasată într-un cadru mirific, chiar la poalele muntelui cu același nume, Casa scriitorului Cezar Petrescu unde se află astăzi Muzeul Memorial ori Monumentul „Ultima Grenadă” dedicat eroului Constantin Mușat.
Babele reprezintă vestitul monument natural situat pe platoul Bucegilor. Prezent la o altitudine impresionantă de 2292m, aproape de Vârful Baba, se crede că această formațiune s-a format pe cale naturală sub acțiunea elementelor naturii. Rezultatul este o operă de artă unicat creată de natură. Vizual aduce cu două „babe cocoșate ce stau la șuetă”, de unde și denumirea. Cele două formațiuni stâncoase cu forme ciudate și cel puțin interesante, mai sunt numite local și „ciuperci”.
O altă sculptură naturală din zonă este Sfinxul, sau „sfinxul românesc”. Denumirea acestui monument natural format în urma eroziunii vântului își are originile atribuite asemănării vizuale cu celebrul Sfinx Egiptean. Măsoară 8 m înălțime și 12 m lățime și este cel puțin impresionant. Dimineața este cel mai puțin aglomerat dacă vă doriți niște poze inedite.  
Accesibilă cu telecabina Bușteni până la babele și mai departe cu telecabina până la Peștera, Peștera Ialomiței este o oprire demnă de trecut pe listă. Aflată la peste 1600 m altitudine, pe Muntele Bătrâna, aceasta se desfășoară pe un singur nivel de lungime de câteva sute de m din care aprox 400 sunt accesibile turiștilor. Peștera este străbătută de un pârâu și coloristica galeriilor sau a sălilor prezente aici este una fermecătoare.
Traseele montane din Bușteni
În zonă puteți alege între trasee ușoare individuale la trasee ghidate, pe diverse categorii de dificultate. Printre cele mai cunoscute trasee sunt: Bușteni – Valea cerbului – Gâlma Mare – Cabana Omu (durată aprox 6h), Bușteni – Creasta urlătorilor – Cantonul Jepi, Cabana Piatra Arsă (aprox 4h), Bușteni – Plaiul Munticelu – Poiana Coștilei – Pichetul Roșu – Cabana Mălăiești (aprox 6h).  
Multe dintre traseele din zonă sunt închise iarna, dar în sezonul rece, accesul pe platou se poate face cu Telecabina. Printre cele mai apreciate și vizitate obiective turistice din apropiere de Bușteni menționăm Cascada Urlătoarea, Babele – cu acces direct cu Telecabina, Sfinxul din Bucegi, Poiana Crucii.
Dacă în traseele pe care le plănuiți aveți în plan să mergeți și cu faimoasa telecabină din zonă, luați în considerare următoarele: program zilnic de funcționare 8.00-16.00 după cum urmează: Telecabina Bușteni – Babele – lungimea traseului de 4.350 m, timp de parcurgere 15 minute. Telecabina ajunge pe platoul Bucegi unde pot fi admirate “Babele” și “Sfinxul”; Telecabina Babele -Peștera – lungimea traseului de 2.611 m, timp de parcurgere 10 minute. Telecabina ajunge la Schitul Peștera, Cheile Urșilor, Cheile Peșterii, Peștera Ialomiței. Zona este în continuă dezvoltare, dar pe parcursul traseelor nu veți găsi magazine, din acest motiv se recomandă să luați apă și mâncare cu voi, un picnic în natură este mereu o idee bună oricum.
Bușteni este recomandată ca destinație de top indiferent de sezon. Aici relaxarea și aventura se combină armonios. Fie că îți dorești un weekend departe de agitația orașului, o escapadă romantică sau un concediu alături de familie, Bușteni este de luat în considerare. Pentru mai multe informații despre o vacanța în această destinație interesantă, nu ezita să ne contactezi.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 hoteluri